Belépés csak kutyával

2022.12.05.
Belépés csak kutyával
Videósorozat mutatja be a 2022-es kutyaetológiai konferencián ismertetett kutatásokat.

Tudja-e a kutya, ki beszél és milyen nyelven? Mikortól számítanak a kutyák felnőtteknek? Jutalom-e a gazda arca? Mi a kutyák jelentősége a demencia kutatásában? Felismerik-e a kutyák, ha útban vannak? Ezekre és még több kérdésre kaphatnak választ a kutyaetológia iránt érdeklődők az Etológia Tanszék legújabb videósorozatából, amelyben a kutatók a 2021-ben publikált eredményeiket mutatják be. 

A kutatók 2013 óta évente nagy sikerrel szervezik meg a Kutyaetológia Konferenciát az ELTE-n. A rendezvény alkalmat nyújt arra, hogy a vizsgálataikban részt vett gazdák megismerhessék, milyen kutatási eredmények születtek a közreműködésükkel. A 2022-es online konferencián elhangzott előadásokat a kutatók magyarul és angolul is felmondták az ELTE Etológia Tanszéken berendezett házi stúdiójukban, így azok az online közvetítésnél jobb minőségben bármikor visszanézhetők, illetve megnézhetők.

A videósorozat szerkesztője Temesi Andrea, technikai asszisztensként Faragó Tamás és Leéb Ádám működött közre.

A MEC_N 141314 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a MEC_N_21 pályázati program finanszírozásában valósult meg.

A videókat az ELTE TTK honlapján tekintheti meg.