Bemutatkoztak az ELTE kiválóságai

2018.05.24.
Bemutatkoztak az ELTE kiválóságai
Az alap- és mesterképezésben résztvevő legkiválóbb 319 hallgató, doktorandusz és doktorjelölt, valamint fiatal oktató 25 teremben 16 szekcióban mutatta be kutatásai során szerzett eredményeit 2018. május 24-én az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ELTE-s zárókonferenciáján a Lágymányosi Campuson.

„Az Új Nemzeti Kiválóság Program által kínált pályázati lehetőség nemcsak az ELTE-nek, hanem az egész magyar tudományos életnek hosszú távú befektetést jelent“ – köszöntötte a megjelenteket Borhy László a rendezvényen. Az ELTE rektora kiemelte: a program célja, hogy biztosítsa a tudományos utánpótlást, vonzóvá tegye a fiatalok számára a kutatói életpályát, és a legtehetségesebb fiatal kutatókat a hazai intézményekben tartsa.

„A konferencián felszólalók a jövő kutatói, akiknek az lesz a feladatuk, hogy Magyarországot a világ tudományos vérkeringésében tartsák.

Azért szerveztük ezt a rendezvényt, hogy beleláthassunk abba, milyen munkát végeznek a tudományos pályára készülő fiatal szakembereink, ezáltal láthatóvá váljon az ELTE sokszínű tudományos portfóliója” – hangsúlyozta Borhy László. A rektor szerint a megbecsültség érzésére minden alkotó embernek szüksége van saját közösségén belül, ez a konferencia ennek erősítéséhez is hozzájárul.

Az esemény megnyitóján Szalay Péter tudományos rektorhelyettes kifejtette: büszkék lehetünk arra, hogy a tavalyi 4 milliárd forintos költségvetésű programból csaknem 800 millió forint az ELTE-re érkezett. Az 1916 nyertes hazai pályázóból a legtöbb, összesen 349 egyetemünkhöz kötődik. Az alap és mesterképzésben résztvevő hallgatók közül 129-en, a doktoranduszok és doktorjelöltek közül 160-an, a fiatal kutatók kategóriájában 60-an kapták meg az ösztöndíjat a 2017/2018-as tanévben.

„A konferencia jó alkalmat teremt arra is, hogy az ELTE közösségét építsük, a kiválóságok közelebb kerüljenek egymáshoz és tanuljunk hallgatóinktól, kutatóinktól, ezért arra biztatom a megjelenteket, hogy ne csak saját szakterületük előadásait hallgassák meg. Éljenek azzal a lehetőséggel, hogy a konferencián az ELTE  legjobbjai mutatják be eredményeiket" – zárta köszöntőjét Szalay Péter.

Az egy időben 25 különböző tanteremben zajló előadások felölelték a humán tudományok, az állam- és jogtudományok, a természettudományok, az informatika, a társadalomtudományok, a pedagógia és pszichológia, a gyógypedagógia, az andragógia és könyvtártudomány témakörét, és bemutatták a legújabb tanulás- és tanításmódszertani, tudástechnológia eredményeket.

 

 

ÚNKP konferencia 2018.05.24.

ÚNKP konferencia 2018.05.24.

0

/

0

0

/

0