beVisioneers ösztöndíjprogram

2023.01.20.
beVisioneers ösztöndíjprogram
A The DO School Fellowships és Mercedes-Benz kiírására 16-28 éves innovátorok pályázhatnak fenntarthatósági projektekkel, a jelentkezési határidő 2023. március 5.

A német The DO School Fellowships független non-profit szervezet a Mercedes-Benz támogatásával indítja el a beVisioneers globális ösztöndíjprogramot. A 2023-ban első alkalommal meghirdetett pályázat olyan ötletek vagy kezdeti szakaszban levő projektek számára nyújt támogatást, amelyek mérhető pozitív hatást gyakorolnak járnak a környezetre, illetve a társadalomra vagy a helyi közösségekre.

A programra Indiából, Dél-Afrikából, illetve számos európai országból (Németország, Lengyelország, Magyarország, Dánia, Svédország, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság) pályázhatnak 16-28 éves innovátorok, akik ígéretes, fenntarthatósághoz kapcsolódó ötleteket tudnak prezentálni.

A nyertesek számára a The DO School átfogó, angol nyelvű, 12 hónapos intenzív képzési és készségfejlesztési programot biztosít, amelynek középpontjában a vezetői készségek, a vállalkozói szellem és a fenntarthatóság állnak. A hibrid (személyes és online) tanulási időszak alatt a résztvevőket személyes mentor segíti, emellett egyéni vagy csoportos találkozókon stakértők adják át tudásukat és szakmai tapasztalataikat.

Az ösztöndíj magában foglalja a projektfinanszírozáshoz való hozzáférést, és szükség esetén pénzügyi támogatást is nyújt.  A pályázatra 2023. március 5-ig lehet jelentkezni, a beérkezett pályázatokról a The DO School hoz döntést május végéig, a 12 hónapos képzési program pedig júniusban indul.

További részletes információ és jelentkezés az ösztöndíjprogram honlapján.