Biológiai gyógyszerek

Biológiai gyógyszerek
11/21 - 11/22

2019. november 21. - 2019. november 22.

SE Gyógyszerésztudományi Kar (1085 Budapest, Üllői út 26.)

11/21 - 11/22

2019. november 21. - 2019. november 22.

SE Gyógyszerésztudományi Kar (1085 Budapest, Üllői út 26.)


A Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Intézet és az ELTE Kémiai Intézet őszi iskolát szervez kutatók számára.

Az őszi iskola olyan újszerű, intenzív kurzus, amely jelentősen hozzájárulhat a biológiai gyógyszerek kutatásával, vizsgálatával foglalkozó kutatók ismereteinek bővítéséhez, új lehetőségek, gyakorlati alkalmazások megismeréséhez. Segíti a fehérjetudományok területén fontos biotechnológiai, analitikai, valamint szerkezetkutatási módszerek szélesebb körben való megismerését. Fontos célja a résztvevő kutatók közötti kapcsolatépítés, új tudományos együttműködések kialakítása is. A szervezők elsősorban olyan fiatal kutatók, PhD-hallgatók és posztdoktori kutatók jelentkezését várják, akik munkájuk során az itt szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudják, és/vagy a jövőben ilyen irányú kutatómunkát terveznek.

Miután a résztvevők megismerkednek a kurzuson használt alapfogalmakkal, többek között a terápiás fehérjék szerkezeti karakterizálásáról, a biológiai gyógyszereknek a terápiában való jelentőségéről, a fehérjék szerkezetvizsgálatának lehetőségeiről, a molekuláris módszerek alkalmazásáról, a biológiai gyógyszerek formulálásának szempontjairól és az7 oltóanyaggyártás elméletéről és gyakorlatáról tudhatnak meg többet.

Az előadók között szerepel Háda Viktor (Richter Gedeon Vegyészeti Gyár NyRt. Biotechnológiai Analitikai Osztály), Kardos József (ELTE Biológiai Intézet), Schlosser Gitta (ELTE Kémiai Intézet, Analitikai Kémiai Tanszék), Antal István (Semmelweis Egyetem, Gyógyszerészeti Intézet) és Timári István (Debreceni Egyetem, Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék) is.

A kurzus az FSA „Struktúraváltás a makromolekuláris és biológiai gyógyszerek oktatásában és kutatásában”, valamint a MedInProt 2.0 - HunProtExc pályázat keretében (2018-1.2.1-NKP-2018-00005 számú, Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból támogatott projekt) valósul meg.

Jelentkezés: a mellékelt adatlap visszaküldésével itt vagy itt

Jelentkezési adatlap
Meghívó