Bolyai Konferencia – felhívás

A Bolyai Kollégium, az ELTE természettudományos és informatikai szakkollégiuma már huszadik alkalommal rendezi meg a Bolyai Konferenciát 2015. május 2–3-án. A résztvevők jelentkezését április 3-ig várják érdekes és közérthető témákkal: tavaly több mint száz jelentkezőből választották ki a harminc előadót és az ötvennégy posztert. Az előadások időtartama 15 perc + 5 perc diszkusszió. A végleges programot április közepén teszik közzé.
 
2012 óta a konferencián nemzetközi hírű kutatók is részt vesznek: 2013-ban előadást tartott Szemerédi Endre Abel-díjas matematikus és Barabási Albert László fizikus, a 2014-es konferencia meghívott előadói Bojár Gábor, a Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology (AIT) alapítója és Vámos Miklós író, dramaturg voltak.

A konferencia célja, hogy lehetőséget teremtsen a hallgatók számára, hogy eltérő kutatási területeiket bemutassák, véleményüket ütköztessék az esemény alkalmával. A rendezvény kitűnő alkalom lehet a leendő természettudományos, bölcsész, jogász, közgazdász, orvos stb. értelmiség közeledésére; és az előadói képességek kipróbálására is. A tavalyi esemény programja itt található.

Jelentkezési információk

Bolyai Kollégium

2015.03.09.