Bolyai Mentorprogram

2022.02.14.
Bolyai Mentorprogram
A Fiatal Kutatók Akadémiája idén is támogatja a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat beadni szándékozó fiatal kutatókat a pályázat összeállításában.

A kutatói szolidaritás jegyében a mentorálást követően Bolyai-ösztöndíjat elnyert pályázók vállalják, hogy a mentorprogram következő fordulójában mentorként maguk is segítik más pályázók sikerességét. A mentorálásra kiválasztott pályázók tőlük kapnak tanácsot pályázati anyaguk fejlesztésével kapcsolatban, pályázónként 2 konzultáció keretében. Az idei évben a Mentorprogram az MTA valamennyi osztályához tartozó tématerületeken tud segítséget nyújtani a pályázóknak. A Fiatal Kutatók Akadémiájának számos ELTE-s kötődésű tagja van, akik a program szervezésében és a mentorálásban is aktív szerepet vállalnak. 

Érvényes pályázatot nyújthat be minden 45 év alatti, PhD-fokozattal rendelkező fiatal kutató, aki hiánytalanul kitöltötte és pdf formátumban a szükséges mellékletekkel együtt eljuttatta pályázatát a mentorprogram koordinátora, Balogh Gábor számára az alábbi e-mail-címen.

A részletes pályázati felhívás és a pályázati űrlap a kötelező mellékletek listájával elérhető a Fiatal Kutatók Akadémiája honlapján.

A pályázat benyújtási határideje: 2022. február 20. 

A mentorálásra kiválasztott, legfeljebb 25 nyertes pályázó kiértesítésének határideje: 2022. február 25.