Bolyais siker az informatikai diákolimpián

2021.09.01.
Bolyais siker az informatikai diákolimpián
Az idén minden korábbinál eredményesebb magyar csapat tagjaként Németh Marcell, az ELTE szombathelyi gyakorló iskolájának tanulója ezüstérmet szerzett az eJOI-n. 

Az Európai Junior Informatikai Diákolimpia (eJOI) a tizenöt és fél éves vagy annál fiatalabb diákok informatikai versenye. A 2021-es megmérettetést Románia rendezte meg augusztus 24. és 28. között, de a globális járványhelyzet miatt a diákolimpikonok az interneten keresztül kapcsolódtak be a versenybe. Idén Magyarországról összesen nyolc diák indult: négyen hivatalos meghívottként, négyen pedig gyakorló csapattagként. Mindkét delegáció tagjait a Neumann Társaság tehetséggondozási szakosztályának munkatársai készítették fel a versenyre.

Az eJOI 2021-en érmet szerzett mind a négy hivatalosan induló magyar diákolimpikon. Németh Marcell, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója az ezüstérmet érő 27. helyen végzett.

A magyar csapatból Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmes lett, ezzel 4. helyen végzett; Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója a bronzérmet érő 30. helyen végzett; Fülöp Máté, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója ugyancsak a bronzérmet érő 35. helyen végzett. Az eJOI-ba nem hivatalosan, gyakorlóként bekapcsolódó diákok közül Jenei Marcell (Szent László Katolikus Gimnázium, Kisvárda) a 39. helyet szerezte meg, amely ugyancsak bronzérmet ért a diákolimpia honlapján elérhető hivatalos eredménylista szerint.

A borítófotón balról a negyedik Németh Marcell.