Borhy László előadása az UNICA rektori találkozóján

2019.10.03.
Borhy László előadása az UNICA rektori találkozóján
Az európai fővárosok egyetemeit tömörítő szervezet rigai rendezvényén a humán- és társadalomtudományok innovációban betöltött szerepéről tárgyaltak a résztvevők.

Az UNICA (Network of Universities from the Capitals of Europe) egyetemi hálózat Role of Social Sciences and Humanities in Innovation címmel szervezett rektori találkozót tagegyetemei vezetői számára a University of Latvián 2019. szeptember 30. és október 1. között, egybekötve az egyetem 100 éves jubileumi ünnepségével. Az eseményen Borhy László rektor és Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes képviselte az Eötvös Loránd Tudományegyetemet.

A rendezvény résztvevői különböző megközelítésben tartottak előadást a humán- és társadalomtudományok szerepéről az innováció vonatkozásában. Borhy László Innovation in researches of cultural heritage címmel tartott előadást a konferencián.

Az UNICA az európai fővárosok egyetemeit tömörítő nemzetközi hálózat, jelenleg 37 városból 51 intézmény a tagja, az ELTE 1990 óta. Az ELTE a hálózat több rendezvényének is otthont adott korábban, köztük a 2017-es éves közgyűlésnek, a szervezet munkájában és rendezvényein vezetői szinten aktívan részt veszünk. A hálózattal több közös projekten is dolgozik az Egyetem, köztük az ELTE által koordinált Teach with Erasmus című Erasmus+ stratégiai partnerségi projekt.

Fotó: University of Latvia