Bővülő kínai-magyar kapcsolatok

2018.05.02.
Bővülő kínai-magyar kapcsolatok
Együttműködési megállapodást írt alá az ELTE és a Kínai Politika- és Jogtudományi Egyetem 2018. április 25-én. A találkozón közös jogi mesterképzés kialakításáról is tárgyaltak.

A China University of Political Science and Law delegációját Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese fogadta. A kínai egyetem képviseletében Huaide Ma rektorhelyettes, Haiyan Wang és Fei Liu jogászprofesszorok, valamint Yong Lyu, a Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának megbízott vezetője látogatott Budapestre. A találkozón a felek a két intézmény bilaterális kapcsolatának elmélyítéséről tárgyaltak.

Huaide Ma rektorhelyettes szerint az ELTE-vel való együttműködés kiemelten fontos területe lehet a jogtudomány. A két egyetem közösen indítana mesterképzést, mely kínai és európai jogból nyújtana ismereteket. A kínai küldöttek ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egyetemük a jogi képzés mellett többek között bölcsészettudományi, társadalomtudományi és gazdálkodástudományi területen is kínál kurzusokat. Kiemelték: csereprogram keretén belül szívesen küldenének hallgatókat az ELTE angol nyelvű képzéseire, és az ELTE oktatóit is várják nyári egyetemi programjukra előadókként.