Bronzérem a Techtogether versenyen

2018.05.23.
Bronzérem a Techtogether versenyen
Az ország nyolc műszaki képzéssel foglalkozó egyeteméről tizenöt csapat érkezett 2018. május 18-án a budapesti Hungexpo területén megrendezett Techtogether GTE Ipar napjai versenyre, hogy összemérjék tudásukat a negyedik ipari forradalom technológiáihoz kapcsolódóan.

Az Ipar 4.0 témakörre fókuszáló feladatok megoldásán keresztül a verseny abban segíti a hallgatókat, hogy alapos ismeretekkel vértezzék fel magukat gyorsan változó világunkban. A műszaki kvíz, a helyszíni prezentációk és a helyszínen megoldandó feladatok is az Ipar 4.0 kérdéseire és az Ipar napjain kiállító vállalatok ismeretére épültek. 

A tizenöt induló között volt egyebek mellett a BME csapata, a Neumann János Egyetemről a KEFO Motorsport, a győri Széchenyi István Egyetemről az Arrabona Racing Team, akik rendszeres Formula Student résztvevők.

A feladatokat háromtagú zsűri – Takács János egyetemi tanár, a GTE elnöke, Lázár-Fülep Tímea egyetemi adjunktus, a GTE elnökségi tagja és Sári Zoltán közlekedésmérnök, műszaki tanár – értékelte.

Az összetett eredmények alapján a versenyben harmadik helyen végzett az ELTE Savaria Egyetemi Központ duális BSc gépészmérnök hallgatóiból álló Szombathelyi Gépész csapat, melynek tagjai: Szunyi Attila (Luk Savaria Kft.), Novák Bence (SCHOTT Hungary Kft.), Orbán Tamás (EPCOS Kft.), Koszár Zsolt (Opel Szentgotthárd Kft.) és Gérnyi Martin (Opel Szentgotthárd Kft.). A diákokat Bak Árpád egyetemi docens, az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet oktatója készítette fel a versenyre. A szombathelyi gépészek a duális képzés révén fiatal mérnökként versenyképes tudással nézhetnek majd szembe a digitalizációs világ kihívásaival. 

A versenyen a BME Formula Racing Team érdemelte ki a második helyet, a dobogó legfelső fokára pedig idén a Szegedi Tudományegyetem Airrari csapata állhatott.

Koszár Zsolt duális gépészmérnök hallgató prezentációja a korszerű gyártástechnológiáról