Budapest Ösztöndíj Program 2023/2024

2023.05.14.
Budapest Ösztöndíj Program 2023/2024
A havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal járó programra budapesti alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatók pályázhatnak a főváros munkájával kapcsolatos kutatási témákkal.

Budapest Főváros Önkormányzata idén ismét meghirdeti a Budapest Ösztöndíj Programot, amelyben a résztvevők betekintést nyerhetnek az önkormányzat költségvetési szerveinek és gazdasági társaságainak tevékenységébe, valamint megismerhetik a helyi közigazgatás és közszolgáltatások működését. A program célja a hatékony és célirányos utánpótlás-nevelés a közigazgatás számára, a pályázóknak ugyanis az egyes önkormányzati szakterületekhez kapcsolódó kutatásokat kell végezniük oly módon, hogy a kutatásból születő tanulmány és az abban bemutatott ötletek, elképzelések később a gyakorlatban is hasznosíthatók legyenek.

A programba olyan budapesti alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatók jelentkezhetnek, akik a legutóbb lezárt két félévben legalább 4-es súlyozott tanulmányi átlagot értek el, illetve középfokú, államilag elismert angol, német vagy francia nyelvvizsgával rendelkeznek. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy fogadó szervezetüknél legalább heti 20 órában ellátják az általuk választott kutatási témához kapcsolódó feladatokat, kutatásuk eredményeit pedig egy vagy több tanulmányban – de legalább 60 ezer karakter terjedelemben – be is mutatják. A hallgatók munkáját a fogadó szervezeteknél mentorok segítik, akik egyben az elkészült tanulmányokat is értékelik.

A programba bekerülő hallgatók havi 100 ezer forintos ösztöndíjat kapnak. A részletes pályázati kiírás és a kitöltendő dokumentumok elérhetők ezen az oldalon, További információ kérhető Szőke Brigittától e-mailben vagy a 327-1579-es budapesti telefonszámon.

Jelentkezési határidő: 2023. június 10.