Budapest Ösztöndíjprogram 2024/2025

2024.05.16.
Budapest Ösztöndíjprogram 2024/2025
A havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal járó programra budapesti alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatók pályázhatnak a főváros munkájával kapcsolatos kutatási témákkal.

Budapest Főváros Önkormányzata idén ismét meghirdeti a Budapest Ösztöndíj Programot, amelyben a résztvevők betekintést nyerhetnek az önkormányzat költségvetési szerveinek és gazdasági társaságainak tevékenységébe, valamint megismerhetik a helyi közigazgatás és közszolgáltatások működését. A program célja a hatékony és célirányos utánpótlás-nevelés a közigazgatás számára, a pályázóknak ugyanis önkormányzati szakterületekhez kapcsolódó kutatásokat kell végezniük oly módon, hogy a kutatásból születő tanulmány és az abban bemutatott ötletek, elképzelések később a gyakorlatban is hasznosíthatók legyenek.

A programba olyan budapesti alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatók jelentkezhetnek, akik a legutóbb lezárt két félévben legalább 4-es súlyozott tanulmányi átlagot értek el, illetve középfokú, államilag elismert angol, német vagy francia nyelvvizsgával rendelkeznek. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy fogadó szervezetüknél legalább heti 20 órában ellátják az általuk választott kutatási témához kapcsolódó feladatokat, kutatásuk eredményeit pedig egy vagy több tanulmányban – de legalább 60 ezer karakter terjedelemben – be is mutatják. A hallgatók munkáját a fogadó szervezeteknél mentorok segítik, akik egyben az elkészült tanulmányokat is értékelik.

A várhatóan 2024 szeptemberétől 2025 márciusáig tartó programba bekerülő hallgatók havi 100 ezer forintos ösztöndíjat kapnak, a pályázatokat legkésőbb 2024. július 31-ig bírálják el.

Jelentkezési határidő: 2024. június 16.

A részletes pályázati kiírás és a kitöltendő dokumentumok elérhetők ezen az oldalon, további információ kérhető Szőke Brigittától e-mailben vagy a 327-1579-es budapesti telefonszámon.