Budapesti Városdiplomáciai Akadémia

2020.08.11.
Budapesti Városdiplomáciai Akadémia
A nyolc hónapos képzési programra egyetemisták és frissdiplomás szakemberek jelentkezését várják augusztus 15-ig.

A Budapest Főváros által indított Budapesti Városdiplomáciai Akadémia felhívása olyan egyetemistáknak, illetve fiatal szakembereknek szól, akik érdeklődnek a nemzetközi kapcsolatok elmélete és gyakorlata iránt a globalizált környezetben, különös tekintettel a nagyvárosok szerepére. A városok a gazdasági növekedés és társadalmi innováció központjai. Minden második ember városban él, a megtermelt energia kétharmadát a városok fogyasztják el és az üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint 70 százaléka is városokból származik. Az elmúlt évtizedben felpezsdült a városok közötti diplomáciai tevékenység, a nagyvárosok egyre nagyobb szerepet játszanak a globális problémák kezelésében. Budapest méreteinél és lakosainak számánál fogva a legjelentősebb főváros az Európai Unió keleti felében.

A képzési program célja egyetemi hallgatók, valamint a közelmúltban végzett diplomások bevezetése a nemzetközi és városdiplomáciai életbe, olyan értékvezérelt fiatal külpolitikai gárda és tudásbázis képzése, amely konstruktívan részt vesz a jövőt alakító nagy vitákban és képes nagyfelbontású képet alakítani a körülöttünk zajló eseményekről. A kurzus egyesíti az elméleti perspektívákat gyakorlati kérdésekkel és globális, társadalmi, gazdasági, politikai és történelmi problémákat elemez a városok diplomáciájára fókuszálva. A kurzus havonta két tanítási napból áll, a foglalkozásokat szombati napokon tartják.

A jelentkezés feltételei:

  • 22 és 35 év közötti életkor
  • Magyar állampolgárság
  • Érvényes magyar vagy nemzetközi tanulói jogviszony és/vagy BA vagy MA végzettség
  • Jó tanulmányi eredmények és releváns tanulmányon kívüli tevékenységek
  • Demonstrált motiváció
  • Folyékony és munkaképes angol és magyar nyelvtudás és legalább egy harmadik nyelv középfokú ismerete (előnyt jelentenek: német, kínai, arab, francia, orosz, spanyol, cseh, román, lengyel, szlovák, horvát)

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 15.

Jelentkezés
BVDA Kézikönyv 2020-2021.
Kapcsolat