Burján Csaba „Az ELTE Sport Arca”

2019.02.25.
Burján Csaba „Az ELTE Sport Arca”
A Városligeti Műjégpályán rendezték meg február 22-én a pjongcsangi olimpiai diadal egyéves évfordulóján a Magyar Korcsolyázás Napját, ahol Burján Csaba olimpiai bajnok ünnepélyes keretek között vette át Scheuer Gyula kancellártól „Az ELTE Sport Arca” elismerést. Egyetemünk matematika szakos hallgatója a 2018/2019-es tanévben népszerűsíti a sportot a hallgatók és minden egyetemi polgár körében.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a magyar és az egyetemi sport elkötelezett támogatója. Az ELTE Szenátusa 2014-ben fogadta el az egyetem sportstratégiáját, melynek legfőbb célja, hogy jelentősen növelje az egyetemi kereteken belül sportolók létszámát, fejlessze a sportszolgáltatásokat és a kettős életpálya modell népszerűsítésén keresztül, az élsportolói mentorrendszer kiépítésével vonzóvá tegye az ELTE-t a nemzetközi szinten versenyszerűen sportolók számára is. A stratégia továbbá iránymutatást ad a speciális szükségletű hallgatók sportolási lehetőségeinek bővítésére is.

Az egyetemi sportstratégiában meghatározott célokhoz igazodva

az ELTE minden tanévben egy versenysportban kiemelkedő eredményt elért hallgatójának munkáját ismeri el „Az ELTE Sport Arca” címmel.

Az Egyetem Sporttanácsa a 2018/2019-es tanévben az elismerést Burján Csaba olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónak, a Természettudományi Kar matematika szakos hallgatójának adományozta.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együttműködve „Az ELTE Sport Arca” oklevél átadására az olimpiai győzelem egyéves évfordulóján, a Magyar Korcsolyázás Napján került sor.

Az országos rendezvénysorozat központi helyszíne a budapesti Városligeti Műjégpálya volt, ahol a délután folyamán több órán keresztül ingyenesen lehetett korcsolyázni, este pedig megérkeztek a magyar korcsolyasport legnagyobbjai, köztük az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolya-váltó tagjai. A jégen sportági bemutatókat láthattak az érdeklődők, majd a színpadra szólították Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoangot, Burján Csabát és Knoch Viktort, és eldurrantak a sokszoros világbajnok jamaicai rövidtávfutótól, Usain Bolttól kapott pezsgők is.

Kép: Hunskate - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség