Campus Mundi ösztöndíj

2019.01.03.
Campus Mundi ösztöndíj
A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjra vonatkozó pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára, államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzésre a 2019/20-as tanévre, Stipendium Hungaricum országokba.

A pályázók itthoni alap-, mester- vagy doktori tanulmányaikhoz szorosan kötődő részképzéseken vehetnek részt az ösztöndíjjal, emellett kifejezetten szakdolgozat vagy disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is igényelhető támogatás. Ez a lehetőség a nem államközi egyezményeken alapuló külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányútra vonatkozó pályázati típusok mellett a negyedik típusú Campus Mundi hallgatói pályázati lehetőség.

A hallgatóknak a www.scholarship.hu oldalon a Campus Mundi SH pályázatok sort kiválasztva kell feltölteniük pályázati anyagukat. A részképzés megvalósításához elnyerhető kiegészítő ösztöndíj összege 350 000 Ft/hó. Az ösztöndíjasok ezen felül útiköltség-támogatásban részesülnek. A pályázott tevékenység megvalósításakor (azaz az ösztöndíjas időszak teljes időtartama alatt) a küldő magyarországi felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük (doktorjelölteknél nem feltétel).

A pályázati felhívás és két melléklete ezen a linken érhető el. Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag az 1. sz. mellékletben megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet. A pályázati határidő 2019. február 17-e, de Izrael, Egyiptom és Kína esetén előrehozott határidő érvényesül és a pályázás módja is eltérő.

Forrás: ELTE BTK