CHARM-EU: FLOW Nyári Egyetemi Program

2021.03.04.
CHARM-EU: FLOW Nyári Egyetemi Program
A Montpellier-i Egyetem háromhetes nyári kurzusa egyben a CHARM-EU harmadik pilot programja. Jelentkezési határidő: 2021. március 15.

2021. május 25. és június 11. között a franciaországi Montpellier-i Egyetemhez tartozó Polytech School háromhetes nyári egyetemi programot szervez FLOW néven. A virtuális esemény az ELTE-s részvételű CHARM-EU kezdeményezés harmadik pilot programja, amely alkalmat nyújt a szövetség egyedülálló pedagógiai modelljének megismerésére.

A program előadásokból, laboratóriumi feladatokból és tudományos látogatásokból álló 45 órás tudományos kurzust kínál szakértők közreműködésével. A résztvevők a következő tudományos irányok közül választhatnak:

  1. Élelmiszer, élő szervezetek és víz
  2. Fenntartható energia és anyagok
  3. Adat- és információfeldolgozás

A hallgatók egy fenntarthatóságról szóló interdiszciplináris projektben fognak részt venni, továbbá egy olyan kurzuson, amely betekintést kínál a francia nyelvbe, kultúrába és kulturális sokszínűségbe. Emellett ingyen hozzáférést kapnak a szőlő és bor nemzetközi modulhoz, melyet az elismert Agro Intézet állított össze.

A CHARM-EU oktatási modelljéhez hasonlóan a FLOW Nyári Egyetemi Program olyan hallgatóközpontú képzést kínál, melyben a hallgatók maguk választják meg tanulási útjukat a választott szakmai projektjükkel összhangban. Azáltal, hogy a képzésen választható projektek és kurzusok előtérbe helyezik a fenntarthatóság kihívásait, a FLOW Nyári Egyetemi Program

megtestesíti a CHARM-EU kihívásvezérelt megközelítését és a fenntarthatóbb jövőre való törekvését.

A FLOW transzdiszciplináris, nemzetközi és interkulturális aspektusai szintén megegyeznek a CHARM-EU értékeivel, ezáltal tökéletes lehetőséget kínál a CHARM-EU élmény bemutatására.

A tudományos előadások mellett a FLOW Nyári Egyetem programjának része egy oktatók által vezetett interdiszciplináris projekt a fenntarthatóságról, amelyet a résztvevők a program három hete alatt dolgoznak ki. A projekt célja, hogy különböző kultúrákból és tudományos területekből álló csoportok kidolgozzanak egy innovatív terméket/szolgáltatást, amely reflektál az ENSZ által kitűzött 17 fenntartható fejlődési cél egyikére. A projektben részt vevők betekintést nyernek a projektmenedzsment világába is.

Minden olyan hallgató jelentkezhet a FLOW Nyári Egyetemére, aki elvégezte alapképzésének első vagy második évét, és érdekli a FLOW által kínált témák egyike: étel, élő szervezetek, víz.

A regisztrációs űrlap kitöltésének határideje: 2021. március 15. (meghosszabbított jelentkezési határidő a CHARM-EU partneregyetemeinek hallgatói számára). Ezt követően a CHARM-EU csapata felveszi a kapcsolatot a jelentkezőkkel, a jelentkezési folyamat önéletrajz és rövid esszé/videó leadásával folytatódik.

10 hallgatónak a CHARM-EU tagegyetemeiről arra is lehetősége lesz, hogy a Nyári Egyetemi Programban ingyen vegyen részt. A képzésen résztvevő hallgatók részére a Montpellier-i Egyetem 8 ECTS kreditet tartalmazó igazolást állít ki.

A program teljes tanterve itt érhető el.

További információk a FLOW honlapján.