CHARM-EU Napok

CHARM-EU Napok
11/23 - 11/24

2020. november 23. - 2020. november 24.

onine

11/23 - 11/24

2020. november 23. - 2020. november 24.

onine


Tanácskozást szervez a CHARM-EU az ELTE közreműködésével az európai egyetemek szerepéről a komplex társadalmi kihívások kezelésében. 

A klímaváltozás és a környezetkárosodás egzisztenciális fenyegetést jelent Európa és az egész világ számára, emellett a COVID-19 járvány is váratlan kihívások elé állít minket. Az Európai Unió e kihívások kezelésére hozta létre a Green Deal növekedési stratégiát. A jövőben minden EU-s fellépésnek és politikának hozzá kell járulnia a Green Deal célkitűzéseihez, a felsőoktatási szektornak pedig kulcsszerepet kell játszania e célok elérésében.

A CHARM-EU Napok alkalmat adnak a szakmai eszmecserére arról, hogy az európai egyetemek miként járulhatnak hozzá a Green Deal támogatásához, a résztvevők megvitathatják az európai egyetemek lehetőségeit társadalmunk jelenének és jövőjének alakításában.

A konferencia első napján a mobilitás fenntarthatósági, illetve szociális kérdéseire fókuszáló panelbeszélgetéseket az Eötvös Loránd Tudományegyetem szervezi, Németh Katalin Anna, az ELTE Erasmus+ és nemzetközi programokért felelős osztályvezetője és Fazekas Ágnes Sarolta, az ELTE BGGyK adjunktusa, nemzetközi ügyekért felelős dékáni megbízottja irányításával. 

Részletes program (angol)
Regisztráció