Címvédés az Alumni Kupán

2016.01.06.
Címvédés az Alumni Kupán
2015. december 18-án hatodik alkalommal rendezték meg Egyetemünk sporttelepén az Alumni Alapítvány, a Sportiroda és a BEAC által szervezett, hagyományos Alumni Kupát: az egykori hallgatókat összefogó, baráti hangulatú futballtornát idén is az NSZK csapata nyerte. 

A szervezők célja évről-évre ugyanaz, összetartani az ELTE volt hallgatóinak közösségét, melyre a sport az egyik legkiválóbb eszköz: a VI. Alumni Kupán nyolc csapat közel hetven játékosa csapott össze a bajnoki címért.

A sorsolás után két csoportba osztották a csapatokat, ahonnan az első két helyezett jutott tovább, így kialakultak a csoportok végeredményei: az A csoportban az Eltendables, valamint az FC Laby végzett az élen, a B csoportból pedig a vártnak megfelelően a tavalyi győztes NSZK, és az ElteCon AllStars jutott tovább. Az elődöntőben az Eltendables az ElteCon-nal, az NSZK pedig az FC Laby-vel mérte össze tudását, amely párharcokból az Eltendables 3-0-s, míg az NSZK sima 5-0-s győzelemmel jutott a döntőbe. A döntőben nyert az NSZK, így a csapat idén is százszázalékos teljesítménnyel lett tornagyőztes, míg a bronzmeccsen 3-1-es győzelmet aratott az FC Laby az ElteCon felett. A szervezők idén is készültek különdíjakkal: a legjobb kapusnak Csurgay Andrást választották, míg a gólkirály címet – csakúgy, mint tavaly – az NSZK-s Bánk Levente szerezte meg.

Végeredmény:

  1. NSZK

  2. Eltendables

  3. FC Laby

  4. ElteCon AllStars

  5. Berugosz FC

  6. S.S. RATIO

  7. Hajcsatok

  8. Folk BoysELTE BEAC