Coachképzés indul a PPK-n

2018.06.19.
Coachképzés indul a PPK-n
Háromféléves coaching szakirányú továbbképzést indít 2018 őszétől az ELTE PPK. A gyakorlatorientált kurzusra június 30-ig lehet jelentkezni.

Az induló képzés célja, hogy olyan tudást adjon át, amely az üzleti élet vagy akár a non-profit szféra területén is kamatoztatható a vezetésben. A program része egy 50 órás szakmai gyakorlat is, amelynek során a résztvevők valós üzleti környezetben is kipróbálhatják magukat, oktatói és szupervíziós támogatással.

A képzésben való részvétel feltétele bármely szakterületen szerzett, legalább alapképzési oklevél (BA/BSc/korábbi főiskolai) és a felvételi beszélgetésen való megfelelés. A beszélgetés során a bizottság a jelentkező motivációját, érdeklődési körét, a coaching iránti elköteleződését, szemléleti irányultságát, eddigi gyakorlati tapasztalatait, illetve coachi tevékenységének jövőbeni lehetőségeit vizsgálja. 

„Mi, itt a PPK-n abban hiszünk, hogy a coaching egy olyan együttműködésen alapuló kapcsolat, amely az ügyfelet, a vezetőt támogatja abban, hogy fejlődjön, szakmai személye kibontakozzon az általa megfogalmazott célok mentén. De először mindenképp ő fogalmazza meg, hogy miben szeretne fejlődni, a coach pedig támogatja a fejlődését annak érdekében, hogy céljai megvalósuljanak, szemlélete gazdagodjon, vezetői és személyes hatékonysága növekedjen, lehetőségei rugalmasan és folyamatosan bővüljenek.

A coach semmiképpen nem ad kész megoldásokat, nem jelöl ki irányokat, hanem nagyon erős támogatást nyújt

az ügyfél számára, és ezáltal támogatja gyors fejlődését” – foglalja össze a coaching lényegét Kádi Anna, az ELTE PPK Szervezet- és Környezetpszichológiai Tanszék adjunktusa, a coach, üzleti edző szakirányú továbbképzés szakfelelőse az ELTE PPK honlapján olvasható interjúban.

A szakember hozzáteszi: a képzés sajátossága, hogy az ELTE hírnevéhez méltóan elméletileg megalapozott, a legújabb kutatási eredményekre is kiterjedő, a gyakorlatban is jól hasznosítható tudást ad. Általános, szervezetpszichológiai, vezetéselméleti és stratégiai menedzsment ismeretekkel alapozzák meg a szakmai tudást és gyakorlatot, emellett fejlesztik a kommunikációs készségeket, és a coaching módszertanának széleskörű elméletét és gyakorlati eszközeit is átadják a hallgatóknak.

További információk