Coimbra Csoport - háromperces doktori téma-bemutató verseny

2016.12.22.
Coimbra Csoport - háromperces doktori téma-bemutató verseny
A Coimbra Csoport nemzetközi egyetemi együttműködési hálózat versenyt hirdet a tagegyetemei doktorandusz hallgatói számára, hogy röviden bemutathassák kutatási témájuk lényegét.

Célcsoport: az ELTE doktori képzésben résztvevő aktív hallgatói.

Cél: A verseny lehetőséget ad a doktori hallgatóknak, hogy fejlesszék a kutatásukkal kapcsolatos kommunikációs és előadói képességeiket, sikerrel tudják mások számára érthető formában közzétenni munkájuk lényegi eredményeit. Egyúttal alkalmat ad kutatók találkozására és tapasztalatcseréjére. A sikeres előadó(k) pedig nagy presztízzsel bíró nemzetközi környezetben is megmutathatják magukat.

Feladat: nem szakmabéli közönség számára összesen 3 percben, 1 dia segítségével élőben, angol nyelven bemutatni a doktori disszertáció témájának lényegét.

A verseny lebonyolítása

  • Nevezés:
  • A verseny ELTE-n belüli fordulója egy többtagú, vegyes összetételű bírálóbizottság előtt zajlik (előreláthatólag 2017. március első felében). A bírálóbizottság előtt elhangzó előadásokról videófelvétel készül-
  • Az ELTE egy intézményi győztest választ, akinek a videófelvétele továbbjut a Coimbra Csoport Doktori Tanulmányok munkacsoportjának bírálóbizottsága elé. A nemzetközi bírálóbizottság 2017 áprilisában dönt arról, mely három pályázó kap lehetőséget, hogy a nemzetközi döntőben – 2017. június 7-9., Edinburgh-i Egyetem – élőben bemutathassa háromperces prezentációját.
  • Az edinburgh-i döntő 3 helyezettje pénzjutalomban részesül.

Versenyszabályok:

  • Az angol nyelvű teljes prezentáció időtartama: legfeljebb 3 perc 0 másodperc (indul az első elhangzó szóval vagy mozdulattal)
  • Egy (1) darab PowerPoint dia vetítésére van lehetőség végig az előadás alatt (animáció, áttűnés és a dia mozgatása nélkül).
  • a név, a cím és a szakterület/kar megjelölése külön dián jelenik meg, megelőzve a tartalom-bemutató diát
  • a prezentáció élőszóban hangzik el, angol nyelven, bírálóbizottság előtt, az intézményi forduló napján
  • külön technikai eszközök (jelmez, hangszer, laboreszköz, háttéranimáció stb.) és elektronikus médiasegítség (hang- és videófelvétel) nem használható, de idézetek vagy jegyzetek igen
  • bírálati szempontok: érthetőség, tartalom, téma iránti elkötelezettség, lényeglátás, arányosság/időbeosztás, kommunikáció/előadói képességek, figyelemfelkeltés

Javaslatok, tippek, tanácsok:

További információ és jelentkezés

Pétsch András
nemzetközi hálózati koordinátor
E-mail:  andras.petsch@rk.elte.hu
telefon: +36 1 411 6500/1387

Sok sikert a felkészüléshez!