Csere Gáspár pályacsúccsal nyerte az 5vös 5km futóversenyt

2023.09.21.
Csere Gáspár pályacsúccsal nyerte az 5vös 5km futóversenyt
Csaknem hétszáz versenyző rajtolt el a lágymányosi kampuszon az ELTE hagyományos, 44. alkalommal megrendezett versenyén. A nők közül Nagy Julianna, az ELTE Sashegyi Gepárdok futója végzett az élen.

A 2000 áprilisa óta félévenként megrendezett versennyel az ELTE sportos életmódra szeretné ösztönözni az egyetemi hallgatókat és oktatókat, valamint a fővárosi, azon belül az újbudai polgárokat. A könnyen teljesíthető táv az atlétáknak (köztük olimpikonoknak és magyar bajnokoknak) jó lehetőséget kínál felkészültségük felmérésére utcai környezetben, a hobbistáknak pedig a közös futás ünnepe.

A szeptember 20-i versenyt a közös bemelegítés után Kacskovics Imre, az ELTE TTK dékánja nyitotta meg.

Az abszolút győztes a mezőnyt messze maga mögött hagyva az ELTE volt hallgatója és futónagykövete, Csere Gáspár olimpikon hosszútávfutó lett, aki 14:28-as idővel új pályacsúcsot állított fel. A második helyen Ivády Levente, az ELTE hallgatója végzett 15:44-el, a harmadik Vásárhelyi Máté, az Újbudai Castor SE sportolója, az ELTE földrajz-testnevelés tanár szakos hallgatója lett 16:08-as időeredménnyel. Az ELTE munkatársai közül a leggyorsabb Ispánovity Péter Dusán, a TTK Anyagfizikai Tanszék docense volt 19:46-os idővel.

A nők mezőnyében Nagy Julianna, az ELTE Sashegyi Gepárdok futója, félmaratoni országos bajnok végzett az első helyen 17:47-el, a második Nagy Nóra (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) lett 19:43-al, míg a dobogó harmadik fokára Milassin Lilla, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákja állhatott fel 20:00-ás eredménnyel. 

A résztvevők száma alapján a legsportosabb kar az ELTE TTK lett, a legsportosabb tanszék díját pedig az ELTE Geoinformatikai és Térképészeti Tanszék képviselője vehette át.

A mezőnyben feltűnt többek között Kozsik Tamás, az Informatikai Kar dékánja, Szalay Péter egyetemi tanár, az ELTE volt rektorhelyettese, Müller Viktor, a Természettudományi Kar dékánhelyettese, Horváth Ákos, a TTK oktatója, Székely Mózes, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar tudományos főmunkatársa, Szalay Krisztián sportügyekért felelős rektori biztos és Babos János, az ELTE Szolgáltatási Igazgatóság vezetője is.

A legtöbb résztvevő természetesen az ELTE-ről érkezett, de képviseltette magát a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Semmelweis Egyetem, az ELTE Sashegyi Gepárdok csapata, valamint a Nokia és – több mint 100 fős csapattal – az Ericsson is.

A részletes eredménylista a legördülő menüből kiválasztva elérhető az alábbi honlapon.

5vös 5km 2023 szeptember

5vös 5km 2023 szeptember

0

/

0

0

/

0