Csörgőlabda MEFOB 2021

Csörgőlabda MEFOB 2021
11/26

2021. november 26. 08:00

Tüskecsarnok (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 7.)

11/26

2021. november 26. 08:00 -

Tüskecsarnok (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 7.)


Másodszor szervez inkluzív egyetemi országos bajnokságot Magyarországon az ELTE és a BEAC.

A torna célja, hogy lehetőséget adjon az integrált sportolásra, népszerűsítse a csörgőlabda sportágat, illetve elősegítse a felsőoktatási fogyatékos sport fejlődését. Az ELTE Inkluzív Sportnapok csörgőlabda kupáiból kinövő országos bajnokságot – a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a HÖOK, a Nemzeti Sportközpontok, az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) és a BEAC együttműködésével – a Tüskecsarnok egyetemi tornatermeiben rendezik meg. 

Akár teljesen kezdők is nevezhetnek a tornára, hiszen a délelőtt folyamán felkészülésre, gyakorlásra is lesz lehetőség, majd a megnyitót követően éles helyzetben bizonyíthatnak az egyetemisták. Az eseményen bármely magyarországi egyetemi és főiskolai csapat indulhat koedukált csapattal. Fontos, hogy minden csapat köteles legalább egy látássérült játékost nevezni. 

A nevezés határideje: 2021. november 18.  A nevezési lapokat a szervezes@beac.elte.hu címen várják. Pótnevezés, helyszíni nevezés nincs, a határidőn túli nevezéseket a szervezők nem tudják elfogadni. A részvételhez érvényes védettségi igazolvány szükséges.

Hogyan is kell elképzelni a csörgőlabdázást? Az alábbi videóból kiderül:

Program:

  • 8.00–10.00: Gyakorlási lehetőség
  • 10.00–10.30: Megnyitó
  • 10.30–: Mérkőzések

A bajnokság lebonyolításáról legkésőbb a torna előtt 5 nappal kapnak a résztvevő csapatok értesítést.

Versenykiírás
Nevezési lap 
Szabálykönyv
Facebook

Forrás: BEAC