Danubius Fiatal Kutatói Díj - Pályázati felhívás

2020.03.30.
Danubius Fiatal Kutatói Díj - Pályázati felhívás
Az Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM) és az osztrák Federal Ministry of Education, Science and Research (BMBWF) által 2011-ben létrehozott "Danubius Young Scientist Award" díjat idén is meghirdeti a Duna-menti Rektori Konferencia (DRC) mind a 14 tagországában az ott dolgozó egy-egy fiatal kutató számára.

A díj a dunai térséghez kapcsolódó értékes és kiemelkedő tudományos teljesítményeket ismeri el, felhívva a figyelmet a helyi kutatói közösségre, a régió sokszínű kérdéseire tudományos válaszokat ösztönözve. Az ELTE összesen három fiatal kutatót jelölhet a díjra, melynek összege 1.200 euró díjazottanként. A díjat a dunai régió minden országából egy-egy kutató nyeri el.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI ÉS SZEMPONTJAI

  • Kutatói kiválóság és a tudományos munka innovatív megközelítése
  • A tudományos tevékenység tematikus kapcsolódása a dunai régió ügyeihez/problémáihoz
  • A tudományos munka országhatárokon túlmutató relevanciája
  • A jelöltben rejlő potenciál és továbblépési lehetőségek (például projektekben való részvétel, bekapcsolódás esélye nemzetközi hálózatokba, publikációs lista, oktatói munkásság stb.)
  • Korhatár nincs, de követelmény, hogy a mester-/doktori fokozat ne legyen öt évnél (2015. január 1-jénél) régebben szerzett. Csak alapfokozattal rendelkező jelöltek pályázatát nem veszik figyelembe.
  • A fiatal kutatók bármely tudományterületről jelentkezhetnek

JELENTKEZÉS MÓDJA ÉS HATÁRIDEJE

A jelentkezés kizárólag elektronikus formában nyújtható be Öhler Katalin részére a katalin.ohler@rk.elte.hu e-mail címen az alábbi dokumentumok elküldésével. A dokumentumokat angol nyelven szükséges benyújtani:

  • a tudományos tevékenység összegzése (pl. szakdolgozat, doktori disszertáció, tudományos publikáció stb.) és összefoglaló arról, hogy a tevékenység miért releváns a dunai térség szempontjából, illetve mi az országhatárokon túlmutató jelentősége? (max. 2 oldal)
  • Tudományos önéletrajz, publikációs listával (max. 3 oldal)
  • A díj szempontjából releváns legmagasabb akadémiai végzettség dokumentumának másolata 

A kért dokumentumokat kérjük egy fájlban, lehetőleg pdf formátumban küldjék. A kiválasztott három kutató pályázati anyagát az ELTE továbbítja az IDM felé. Azt, hogy egyes országokból ki kapja a díjat egy szakmai zsűri választja ki legkésőbb a 2020. novemberi díjátadóig.

Pályázati határidő: 2020. április 17. 24:00

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Öhler Katalin
Nemzetközi Stratégiai Iroda

E: katalin.ohler@rk.elte.hu
T: +36 1 411 6500/1385 m.

Az angol nyelvű pályázati felhívás ide kattintva elérhető.