Danubius Fiatal Kutatói Díj

2018.05.02.
Danubius Fiatal Kutatói Díj
Az Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM) és az osztrák Federal Ministry of Education, Science and Research (BMBWF) által 2011-ben létrehozott "Danubius Young Scientist Award" díjat idén ötödik alkalommal hirdeti meg a Duna-menti Rektori Konferencia (DRC) mind a 14 tagországában az ott dolgozó egy-egy fiatal kutató számára.

A díj a dunai térséghez kapcsolódó értékes és kiemelkedő tudományos teljesítményeket ismeri el, felhívva a figyelmet a helyi kutatói közösségre, a régió sokszínű kérdéseire tudományos válaszokat ösztönözve. Az ELTE összesen három fiatal kutatót jelölhet a  Danubius Young Scientist Award díjra, melynek összege 1.200 euró díjazottanként. A díjat a dunai régió minden országából egy kutató nyeri el.

A jelentkezés feltételei és szempontjai

  • Kutatói kiválóság és a tudományos munka innovatív megközelítése
  • A tudományos tevékenység tematikus kapcsolódása a dunai régió ügyeihez/problémáihoz
  • A tudományos munka országhatárokon túlmutató relevanciája
  • A jelöltben rejlő potenciál és továbblépési lehetőségek (például projektekben való részvétel, bekapcsolódás esélye nemzetközi hálózatokba, publikációs lista, oktatói munkásság stb.)
  • Korhatár nincs, de követelmény, hogy a mester-/doktori fokozat ne legyen öt évnél (2013. január 1-jénél) régebben szerzett. Csak alapfokozattal rendelkező jelöltek pályázatát nem veszik figyelembe.
  • A fiatal kutatók bármely tudományterületről jelentkezhetnek

Jelentkezés módja és határideje

A jelentkezés kizárólag elektronikus formában nyújtható be Öhler Katalin részére a katalin.ohler@rk.elte.hu e-mail címen az alábbi dokumentumok elküldésével. A dokumentumokat angol nyelven szükséges benyújtani:

  • a tudományos tevékenység összegzése (pl. szakdolgozat, doktori disszertáció, média-megjelenés stb.; max. 3 oldal)
  • Rövid összefoglaló arról, hogy a tevékenység miért releváns a dunai térség szempontjából, illetve mi az országhatárokon túlmutató jelentősége? (fél oldal)
  • Tudományos önéletrajz, publikációs listával (max. 3 oldal)
  • A díj szempontjából releváns legmagasabb akadémiai végzettség dokumentumának másolata 

A kért dokumentumokat kérjük egy fájlban, lehetőleg pdf formátumban küldjék. A kiválasztott három kutató pályázati anyagát az ELTE továbbítja az IDM felé. Azt, hogy egyes országokból ki kapja a díjat egy szakmai zsűri választja ki legkésőbb a 2018. novemberi díjátadóig .

Pályázati határidő: 2018. május 22. 24:00

További információ

Öhler Katalin
Nemzetközi Stratégiai Iroda

E: katalin.ohler@rk.elte.hu
T: +36 1 411 6500/1385 m.

Az angol nyelvű pályázati felhívás ide kattintva elérhető.