Danubius Fiatal Kutatói Díj

2024.04.17.
Danubius Fiatal Kutatói Díj EN
Az Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM) és az osztrák Federal Ministry of Education, Science and Research (BMBWF) 2011-ben hozta létre a Danubius Young Scientist Award díjat, amely a dunai térséghez kapcsolódó értékes és kiemelkedő tudományos teljesítményeket hivatott elismerni.

Az ELTE maximum öt fiatal kutatót jelölhet a díjra, melynek összege 1.350 euró díjazottanként. A díjat a dunai régió minden országából egy-egy kutató nyeri el.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI ÉS SZEMPONTJAI

  • Kutatói kiválóság és a tudományos munka innovatív megközelítése
  • A tudományos tevékenység tematikus kapcsolódása a dunai régió ügyeihez/problémáihoz
  • A tudományos munka országhatárokon túlmutató relevanciája
  • A jelöltben rejlő potenciál és továbblépési lehetőségek (például projektekben való részvétel, bekapcsolódás esélye nemzetközi hálózatokba, publikációs lista, oktatói munkásság stb.)
  • Korhatár nincs, de követelmény, hogy a mester-/doktori fokozat ne legyen öt évnél (2019. január 1-jénél) régebben szerzett. Csak alapfokozattal rendelkező jelöltek pályázata nem vehető figyelembe.
  • A fiatal kutatók bármely tudományterületről jelentkezhetnek

JELENTKEZÉS MÓDJA ÉS HATÁRIDEJE

A jelentkezés kizárólag elektronikus formában nyújtható be Igaz-Öhler Katalin részére a katalin.ohler@rk.elte.hu e-mail címen az alábbi dokumentumok elküldésével. A dokumentumokat angol nyelven szükséges benyújtani:

  • A) a tudományos tevékenység összegzése (pl. szakdolgozat, doktori disszertáció, tudományos publikáció stb.) és összefoglaló arról, hogy a tevékenység miért releváns a dunai térség szempontjából, illetve mi az országhatárokon túlmutató jelentősége? 
  • B) Tudományos önéletrajz, publikációs listával (max. 3 oldal)
  • A díj szempontjából releváns legmagasabb felsőfokú/egyetemi végzettség dokumentumának másolata 

Az A) és B) dokumentumokat kérjük egy fájlban, pdf formátumban küldjék.

A kiválasztott öt kutató pályázati anyagát az ELTE továbbítja az IDM felé. Azt, hogy egyes országokból ki kapja a díjat egy szakmai zsűri választja ki legkésőbb a 2024. november 14-re tervezett díjátadóig.

Pályázati határidő: 2024. április 30. 24:00

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Igaz-Öhler Katalin
Nemzetközi Stratégiai Iroda
E: katalin.ohler@rk.elte.hu

Az angol nyelvű pályázati felhívás ide kattintva elérhető.

Adatkezelési tájékoztató