Debütált a BEAC Spartan csapata

2019.10.15.
Debütált a BEAC Spartan csapata
Az ELTE és a BEAC sportolói egy csapatot alkotva indultak az év utolsó versenyén Kazincbarcikán.

A BEAC Spartan csapata 2019 nyarán alakult meg, hogy az év utolsó magyar versenyén együtt vehessenek részt az ELTE és a BEAC sportolói. Így is történt október 5-én és 6-án Kazincbarcikán, ahol Beast, Sprint és Kids futamokban vettek részt közel 50-en a BEAC színeiben, köztük ELTE-s hallgatók, dolgozók, öregdiákok, BEAC-os sportolók és hozzátartozóik.

A legnagyobb eredményt együtt, csapatként érték el, hiszen a Sprint mezőnyben 23. helyen, míg a Beast-en 56. helyen zártak a több mint 100 nevezett csapat közül.

Sokaknak ez volt az első versenye, amire éppen az ösztönözte az újoncokat, hogy a BEAC színeiben, másokkal együtt indulhattak. Így valamivel többen neveztek a Sprintre, mint a nehezebb távra, de volt olyan is, aki ezzel a hétvégével a Multi-Trifectát teljesítette (azaz egy naptári évben többször is teljesítette a Sprint, Super és Beast távok alkotta Trifectát), illetve aki mindkét távon részt vett a hétvégén.

Összesen 7500 induló állt rajthoz a versenyeken, dacolva a 8–12 fokos hőmérséklettel, az esővel, a sárral és a csónakázótó jéghideg vizével. A Sprinten közel 8 km, a Beasten több mint 22 km terep várta a versenyzőket, akik sikeresen teljesítették is a választott távot.

A személyes élménybeszámolók a BEAC honlapján olvashatók.