Dezső Tamás lett a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke


Orbán Viktor miniszterelnök az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának leköszönt dékánját, Dezső Tamást, az Asszirológiai és Hebraisztikai Tanszék habilitált egyetemi docensét az oktatásért felelős miniszter javaslatára bízta meg a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöki teendőinek ellátásával három évre.

A Testület tagjai közé választották Michaletzky Györgyöt, az MTA doktorát, az ELTE Természettudományi Kar Matematikai Intézetének egyetemi tanárát, a Kar korábbi dékánját is. A miniszterelnök szeptember elsejei hatállyal az FTT tagjává nevezte ki továbbá Berczik Ábelt, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkárát; Betlehem Józsefet, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánját, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Oktatási, Továbbképzési és Tudományos Bizottságának elnökét; Bihall Tamást, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnökét; Gálfi Pétert, az MTA doktorát, a Szent István Egyetem tudományos rektorhelyettesét, tanszékvezető egyetemi tanárt; Gergő Józsefet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Állami Vagyonelemek Főosztálya főosztályvezetőjét; Gyuricza Csabát, az MTA doktorát, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnökét; Hegyesné Vecseri Beátát, a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának dékánját; Vámosi Pétert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökhelyettesét és Vízkelety Mariannt, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárát.

Az FTT a Felsőoktatási és Tudományos Tanács jogutódjaként fejlesztési kérdésekben közreműködő, véleményező és javaslattevő, szakértő testület. Felméri a felsőoktatással kapcsolatos társadalmi, gazdasági és munkaerő-piaci igényeket és szükségleteket, oktatáspolitikai döntéseket megalapozó kutatást végez, elemzéseket készít. 2012 és 2015 között Székely Mózes, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara tudományos főmunkatársa volt a Testület elnöke.

Forrás: Magyar Közlöny

2015.09.22.