Digitális kompetencia és műveltség

Digitális kompetencia és műveltség
11/18

2017. november 18.

ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.)

11/18

2017. november 18. -

ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.)


Digitális Pedagógus Konferencia 2017 – Digitális tér címmel rendeznek konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Pedagógiai és Pszichológiai Karon 2017. november 18-án.

Új szakaszt indítanak a konferencia szervezői (ELTE PPK Neveléstudományi Intézet, Tempus Közalapítvány, Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete) a digitális pedagógiáról szóló szakmai párbeszédben 2017 őszén. Az eltelt években e területen (is) rohamos változások történtek, ezért a szakmának is meg kell újulnia, és változtatni kell a téma megközelítésének módján is. 2012-ben azt a feladatot vállalták, hogy minél jobban megismerik a felnövekvő „digitális” nemzedéket, tudatosítják a pedagógusszerep szükséges változásait és nyilvánosságot adnak azoknak a módszertani törekvéseknek, amelyek képesek voltak az új technológiában rejlő óriási lehetőségeket hasznosítani.

A konferenciák most kezdődő szakaszában abból indulnak ki a szervezők, hogy valamennyien egy digitális térben élünk: értékvilágunk alakulására, kapcsolatrendszerünkre, tevékenységünkre ez a tér meghatározó befolyással van. A központi témakörök ennek megfelelően a digitális kompetencia és a digitális műveltség.

A rendezvényen többek között azokra is kérdésekre is keresik a választ a szakemberek, hogyan alakul át a tanár-diák kapcsolat, mi a pedagógus dolga és felelőssége a digitális korban, mely készségek megszerzése és fejlesztése nélkülözhetetlen a munka világában való sikeres boldoguláshoz, vagy mi várható a Digitális Oktatási Stratégia bevezetésétől.

További információk

A Magyar Tudomány Ünnepe összes ELTE-s rendezvénye ezen a linken érhető el.