Digitális Tér Konferencia

Digitális Tér Konferencia
11/25 - 11/27

2021. november 25. - 2021. november 27.

online

11/25 - 11/27

2021. november 25. - 2021. november 27.

online


Az oktatás előtt álló kihívásokról, a jövő iskolájáról szervez konferenciát a PPK a Magyar Tudomány Ünnepén.

A koronavírus-járvány drámai változásokat okozott, új helyzeteket teremtett, különleges élményeket hozott, amelyek minden ma élő generáció életét jelentősen befolyásolták. Az élmény sok-sok mozaikdarabból épül fel, amelyeket eltérően értelmezhetnek a gyerekek és a tanárok. Érezhető, hogy alapvető kultúra- és nézőpontváltás kapujában állunk az oktatás területén. Ahogyan az ipar, az utazás, a közlekedés, a szellemi munka terei, funkciói változnak, úgy alakulnak át az oktatás és nevelés terei, helyszínei, bizonyos szempontból még a funkciói is. Nincs kétség: a jövő felé kell fordulnunk. 

Az oktatás jövőjét érintő új kihívások, elméletek és elképzelések megismerésére, a téma többszempontú feldolgozása céljából az ELTE PPK-n 2021-ben is megrendezik a Digitális Tér Konferenciát, amely 2012 óta évről évre a jelen átfogó, több dimenzió mentén történő összegzését, továbbá a jövő kihívásaira való hatékony felkészülés elősegítését, lehetőségeit helyezi a fókuszba.

Tavaly a résztvevők elsősorban a járvány tapasztalatait osztották meg, idén a megoldásokat, a jövőbeli feladatokat keresik:

  • Hogyan alakulnak a jövőben a tanulás és tanítás terei, helyszínei?
  • Mit üzent a járvány?
  • Mit hozhat a kultúra- és nézőpontváltás az oktatás területén?
  • Hogyan vették az akadályokat a tanárok? Milyen ötletek születtek a digitális (táv)oktatás területén?
  • Egyáltalán: a sok-sok mozaikból hogyan, kikkel és mit építhetünk? Hol keressük a kapaszkodókat a következő évtizedben?