Díjeső Weiszburg Tamásnak

2020.09.28.
Díjeső Weiszburg Tamásnak
Az ELTE Ásványtani Tanszék vezetője az ELTE TTK részéről Medzihradszky-díjban, a Miskolci Egyetem részéről Signum Aureum Universitatis díjban és a Magyarhoni Földtani Társulat részéről Lóczy-emlékplakett kitüntetésben részesült a felsőoktatásban végzett szakmai munkája elismeréseként.

Az ELTE TTK Tudományos Diákköri Tanácsa Medzihradszky Kálmán kémikusról elnevezett életműdíjat alapított, amelyet idén Weiszburg Tamás, az ELTE Ásványtani Tanszék vezetője kapott. Az első alkalommal odaítélt díjat a professzor özvegye, Medzihradszky Kálmánné Schweiger Hedvig és Horváth Ákos, az ELTE Tudományos Diákköri Tanács elnöke adták át.

Az elismerés alapításával az ELTE TTK Tudományos Diákköri Tanácsa emléket kíván állítani az Eötvös József- és Pázmány Péter-díjas tudós rendkívüli munkásságának, szellemi hagyatékának és a tudományos diákköri életben játszott meghatározó szerepének.

Weiszburg Tamás földtudományok terén végzett kiemelkedő, illetve tartósan eredményes oktatási és közművelődési tevékenységét a Magyarhoni Földtani Társulat Elnöksége is elismerte, ennek jeléül Lóczy Lajos-emlékplakettet adományozott a tanszékvezetőnek.

Kitüntetésátadó Ünnepi Szenátusi Ülést tartott a Miskolci Egyetem 2020. szeptember 5-én, amelyen Signum Aureum Universitatis díjjal tüntették ki Weiszburg Tamást kiemelkedő oktatási tevékenységéért.

Forrás: ELTE TTK