Diplomataképző Program

2023.04.12.
Diplomataképző Program
A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésével.

A Diplomataképző Programba felvételt nyerő hallgatók az első félévében (szeptember–január) elméleti és gyakorlati kurzusokból álló képzést végeznek el, míg a második félév során (február–június) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, illetve magyar külképviseleteken teljesítenek szakmai gyakorlatot. A KKM a Programot sikeresen elvégző résztvevők számára – a rendelkezésre álló státuszok fényében – álláslehetőséget kínál a minisztérium állományában.

A programról Szűcs Ádám Imre, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Diplomáciai Akadémia Főosztályának vezetője tart tájékoztatót 2023. április 26-án 10:00 órakor az ELTE BTK Kari Tanácsteremben (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt. 39.).

Pályázati feltételek: magyar állampolgárság; cselekvőképesség; büntetlen előélet; felsőfokú angolnyelv-tudás és további legalább egy idegen nyelv középfokú ismerete; felsőfokú végzettség (melyet legkésőbb a program kezdéséig kell megszerezni); hozzájárulás nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatásához.

A felvételi eljárás többfordulós, amelynek része egy kétnyelvű (angol és magyar) írásbeli vizsga, kompetenciavizsgálat és egy szóbeli elbeszélgetés. Pályázni csak elektronikus formában, a Magyar Diplomáciai Akadémia honlapján, az alábbi dokumentumok feltöltésével lehet:

  • két oldalt nem meghaladó önéletrajz;
  • 4000 karaktert nem meghaladó, angol nyelvű motivációs levél;
  • nyelvtudást igazoló okiratok (amennyiben rendelkezésre áll).

A résztvevők havi nettó 275.000 forint ösztöndíjban részesülnek. A program időtartama: 2023. szeptember 1. – 2024. augusztus 31.

Jelentkezési határidő: 2023. május 14.

További információ 
Jelentkezés