Egészség- és környezettudatos táplálkozás

Egészség- és környezettudatos táplálkozás
12/09

2020. december 09. 17:00

online

12/09

2020. december 09. 17:00 -

online


Szabó Adrienn dietetikus, a Magyar superfood című könyv szerzőjének előadása az ELTE Karrierközpont "ÉletútON" sorozatában.

Az előadás keretében az alábbi, bizonyára sokakban kavargó kérdések megválaszolása lesz a cél. Lehet-e ökotudatos az egészséges táplálkozás? Lehet-e egészségesen enni télen is, import alapanyagok nélkül? Mit veszítünk, ha csak szezonális és helyi terményeket fogyasztunk? Lehet-e multivitaminok és étrend-kiegészítők nélkül, felelősségteljesen élni? Mi értelme az egyéni élelmiszerpazarlás csökkentésének? Mely irányzat (vegetáriánus / vegán / felxitáriánus / carnivore) lehet a megoldás kulcsa? Mi köze az élelmiszer-csomagolásnak az egészség megvalósításához? A fenntarthatóság ára: megengedhetem-e magamnak a termelői piacok nyújtotta luxust? Miért fontos a kistermelői előnyben részesítése a monokultúrás versenytárssal szemben? Van-e a 21. századi terményeknek olyan vitamintartalma, mint „régen”? Létezik-e „fair trade” kókuszolaj? Mit együnk az immunrendszerünk támogatása érdekében?

Az előadás alatt, illetve azt követően is van lehetőség kérdésfeltevésre: az élő közvetítéshez az ELTE Karrierközpont Facebook-oldalán lehet csatlakozni.