Egy hét a szociális érzékenység jegyében

2016.11.22.
Egy hét a szociális érzékenység jegyében
Az ESN ELTE minden félévben megrendezi a SocialErasmus Weeket, melynek során az Egyetemünkön tanuló külföldi hallgatók önkéntes és érzékenyítő programokon vehetnek részt.

Az idei félévben 2016. november 7–13. között rendezték meg a programsorozatot. Ez alkalommal a résztvevők a Láthatatlan Kiállítást látogatták meg, tanulásban akadályozott gyermekekkel találkoztak, részt vettek a Dog Walk Day programján, valamint egy jótékonysági focikupán.

Az Erasmus Student Network (ESN) Európa legnagyobb önkéntes diákszervezete, amely 38 országban és több mint 480 felsőoktatási intézményben működik. A program elsődleges célja a bejövő külföldi hallgatók minél hatékonyabb integrálása a lehető legtöbb területen, ezáltal pedig a mobilitás népszerűsítése is, hiszen az ESN számos izgalmas kulturális és csapatépítő programot is ajánl számukra. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a SocialErasmus Week.

A hét utolsó napján, immáron harmadik alkalommal a külföldi hallgatók csapatokba szerveződtek, és részt vettek a „Charity Football Cup” jótékonysági versenyén. A nevezési díjakból idén az értelmileg és súlyosan halmozott fogyatékos személyekkel foglalkozó Bárka Alapítványt támogatta a szervezet.