Egyetemi Anyanyelvi Napok

Egyetemi Anyanyelvi Napok
02/28 - 03/03

2018. február 28. - 2018. március 03.

ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)

02/28 - 03/03

2018. február 28. - 2018. március 03.

ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)


Idén is megrendezi az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete az Egyetemi Anyanyelvi Napok elnevezésű, nagy sikerű programsorozatát.

A szervezők célja, hogy az ELTE bármely szakos hallgatói – a jogtudományoktól a gyógypedagógián át a matematikáig – megtalálják azt a programot, amely őket érdekli, hiszen az anyanyelv szeretete és titkainak megismerése nem szakfüggő.

Az irodalom és a költészet iránt érdeklődőket várják az Élve boncolás című programon, ahol rangos publikációkat jegyző hallgatók műveiről – Evellei Kata, Fehér Renátó, Nyerges Gábor Ádám, Seres Lili Hanna, Tinkó Máté és Vida Kamilla – rendeznek pódiumbeszélgetést. Az egyes versekről, melyeket a szerzők olvasnak fel, felkért hozzászólók tartanak vitaindítókat Melhardt Gergő, Palágyi László és Szemes Botond hallgatók, valamint Molnár Gábor Tamás, Simon Gábor és Tátrai Szilárd oktatók részvételével.

A nyelvi képesség kifejlődéséről, a nyelvészet és az etológia kapcsolatáról Szót értenek-e velünk a kutyák? címmel Andics Attila etológus tart előadást. A Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet részéről fonetikai, jelnyelvi és kognitív nyelvészeti hozzászólások egészítik ki a programot, amely így nyelv és megismerés tág (a fajspecifikus jellemzőkön és a verbális kommunikáción túlmutató) megközelítését ígéri. Előadnak Deme Andrea, Hattyár Helga és Imrényi András.

A rendezvényen bemutatkoznak a nyelvészeti tudományos diákkörök, lesz szépkiejtési, versmondó, helyesírási és futóverseny is.

Az esemény az Alumni Központ támogatásával valósul meg, a rendezvényre minden érdeklődőt, alumnust örömmel várnak.

Részletes program (plakát)

Program

Facebook