Együtt sikerülni fog!

2021.03.01.
Együtt sikerülni fog!
Oltásra ösztönző kampányt kezdett a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club: a vezetők és a szakosztályok mellett Csere Gáspár, az ELTE futónagykövete is regisztrációra buzdít. 

A BEAC szervezőit, szakosztályait, sportolóit is nehezen érintette az elmúlt egy év. Az egyesületben 2020 márciusában, közel egy éve „Sport mindenkor” jeligével az otthoni, online sportolásra felhívó kampánnyal indult a pandémia okozta új helyzetre való átállás. Az elmúlt egy évben folyamatosan új helyzetekkel kellett megküzdenünk otthon, az egyetemen, a munkánkban, a sportéletben. Edzések és versenyek maradtak el. Edzők kezdtek más munka után nézni, a BEAC szakosztályainak, kollégáinak mindennapjai, anyagi helyzete, fennmaradása került veszélybe.

A BEAC a sportolók egészségét mindig szem előtt tartva próbált mindenkinek segítséget nyújtani a hosszú, hideg téli napok idején is azzal, hogy online sportolási lehetőségeket biztosított, sportolásra buzdított.  A kialakult helyzet fenntarthatatlansága miatt a klub kötelességének érzi, hogy állást foglaljon az oltással kapcsolatban, és minél szélesebb körben buzdítson az oltásra való regisztrációra, hiszen csak így térhet vissza mihamarabb mindannyiunk élete a megszokotthoz, és így térhetnek vissza a sportolók is a BEAC-ba.

A BEAC Atlétikai Szakosztályának veterán sportolója, Horkay Ferenc szívsebész (interjú ITT), valamint a Női Kosárlabda Szakosztály csapatorvosa, Dobos József (interjú ITT) egy-egy velük készült interjúban hívják fel a figyelmet az oltás fontosságára.

A kampányhoz csatlakozott Csere Gáspár, a BEAC olimpikon atlétája, a klub elnökségi tagja, valamint az Erőnléti és Fitnesz, Labdarúgó, Szabadidősport és Cheerleader szakosztály edzői és sportolói is kiállnak az ügy mellett.

A kampánnyal a BEAC közösségi média oldalain, honlapján, valamint a klubbal együttműködő egyetemi és egyéb sport szervezetek felületein, a szakosztályok saját aloldalain találkozhatnak az érdeklődők.

„A klub kérésére olyan sportolók, edzők és szakemberek álltak a kampányunk mellé, és lettek annak arcai, akik több ezer fő számára tartanak hétről, hétre edzéseket, adnak tanácsot, vigyáznak sportolóik egészségére. Hiteles és a közösségükért aggódó, felelősséget érző szakemberek mindannyian. Köszönjük nekik a klub nevében, hogy egy ilyen fontos ügy mellett foglalnak állást” – nyilatkozta Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

A BEAC célja a kampánnyal, hogy minél szélesebb körben elterjedjen az oltás és a regisztráció fontossága, normális és értelmes párbeszéd alakuljon ki a vakcina fontosságáról, és hiteles tájékoztatás jusson el minél szélesebb rétegekhez. Ez az egyetlen út, amellyel közösen, együtt és sikeresen vehetjük fel a harcot a vírussal szemben, és térhetünk vissza minél előbb megszokott életünkhöz, valamint a sporthoz. Együtt sikerülni fog!

Regisztráció az oltásra

Forrás: BEAC