EIT Health nemzetközi innovációs verseny

2023.11.15.
EIT Health nemzetközi innovációs verseny
Az EIT Health Innostars, a BKIK és az iLex versenyére magyarországi hazai székelyű kis- és középvállalkozások nevezhetnek egészségügyi innovációs projektekkel.

Az ELTE együttműködő partnerei, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és az iLex Group által üzemeltetett Kármán Tódor Innovációs Piactér és Ügynökség azokat a vállalkozásokat hívja versenyre, amelyek úttörő projekteken dolgoznak az egészségügyi ágazatban, legyen szó termék- vagy szolgáltatásfejlesztésről, az európai egészségügyi rendszerek társadalmi, gazdasági vagy környezeti fenntarthatóságát, versenyképességét támogató innovációról. A jelentkezés feltétele, hogy a vállalkozás tagja legyen a Kármán Tódor Innovációs Piactérnek és Ügynökségnek és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának.

A megméretettés kiváló lehetőséget teremt a pályázóknak arra, hogy megismerjék az egészségügyi innováció európai legjobb gyakorlatait, illetve az EIT hálózatán keresztül bemutatkozzanak az európai közönségnek, és a terület vezető nemzetközi szakértőitől kaphassanak visszajelzéseket.

Az angol nyelven zajló versenyre 2023. december 15-ig lehet jelentkezni, a középdöntőt 2024. márciusában, a döntőt áprilisban rendezik, az eredményhirdetést és a díjátadó ünnepséget pedig májusban tartják.