Élelmiszeripari modernizációs hackathon

Élelmiszeripari modernizációs hackathon
11/06 - 11/08

2020. november 06. - 2020. november 08.

online

11/06 - 11/08

2020. november 06. - 2020. november 08.

online


A magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft., az EIT Food együtt az ELTE Innovációs Központjával várja az egyetem vállalkozó kedvű hallgatóit innovációs projektversenyére.Jelentkezés: november 3-ig.

Digitalizációs szempontból az élelmiszeripar az egyik legtöbb lehetőséget magában hordozó iparág, számos kihívás, és probléma van még a legnagyobb cégeknél is, a legmodernebb gyárakban, amelyek megoldásában a hallgatók is részt tudnának venni. Most rajtuk a sor, hogy kipróbálják magukat.  A cél olyan innovatív ötletek és javaslatok kidolgozása, melyek az informatika, a mechatronika és az automatizálás eszközeivel az élelmszeripar gyakorlati problémáira keresik a megoldást.

A megmérettetésre BSc-, MSc-, vagy PhD-hallgatók jelentkezhetnek az élelmiszertudomány, biotechnológia, az informatika, a mechatronika és automatizálás területéről egyénileg vagy csapatban. A verseny ez évi témája az „Élelmiszeripari modernizáció a digitalizáció és az ipar 4.0 eszközeivel - A városi élelmiszer-ellátó láncok átalakítása az élelmiszer veszteségek csökkentése érdekében digitalizációs megoldásokkal.” 

Jellemző kérdések lehetnek például: Hogyan lehetne...

  • ... a feldolgozás és a hozzá kapcsolódó szállítás során keletkező hulladék mennyiségét csökkenteni?
  • ... éttermekben, közétkeztetésben képződő maradékot ésszerű élelmiszerbiztonsági feltételek mellett felhasználni?
  • ... az egyes fogyasztói csoportok igényeire szabott termékvariációkat kialakítani egy élelmiszervonalon belül?
  • ... a városi dugókban a logisztikai feladatokat ésszerűbben és fenntarthatóbb módon megoldani?
  • ... a Mesterséges Intelligencia lehetőségeit alkalmazni a veszteség, hulladék csökkentése érdekében?

A szervezők várnak minden lelkes hallgatót – aki szeretne valami nagyszerűt alkotni. Gondoskodnak arról, hogy a jelentkezők a téma szakértőivel találkozzanak, az ötletek megvalósításához biztosítanak mentorokat, még azoknak is, akik konkrét ötlet nélkül jelentkeznek. A munkát megszakítják majd érdekes előadások, színes csapatépítő feladatok vagy közös „online” kávézás a coffee breakout roomban.

Díjazás:

Fődíj: 500.000 Ft / csapat
2. díj: 250.000 Ft / csapat
3. díj: 150.000 Ft / csapat – ELTE különdíj a legjobb egyetemi csapat részére, a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-0004 sz. „Az ELTE Innovációs Ökoszisztémájának fejlesztése az ipari elvárásokkal összhangban” című pályázat felajánlásában

Regisztráció (kötelező, november 3-ig!) 

További információk: Élelmiszeripari digitalizáció Facebook-oldalParrag Viktória, Varsányi Kinga vagy Tarcsi Ádám 

Facebook