Élen a középiskolák között

2016.10.10.
Élen a középiskolák között
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem három gyakorlóiskolája ismét felkerült az ország tíz legjobb középiskolájának listájára. Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium az ötödik, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium a hetedik, míg az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium a nyolcadik helyet foglalja el a listán – adta hírül a HVG.

A HVG-rangsor készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket.

HVG kiadványában az ország száz legjobb középiskoláját szemlézi, az összesített rangsor legjobb tíz helyezettje között évek óta szerepel az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlógimnáziuma, valamint az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziuma. Az összesített rangsort idén is a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezeti. 

Forrás: eduline.hu