Élenjárók a hallgatói mobilitásban

2019.05.30.
Élenjárók a hallgatói mobilitásban
Az ELTE európai nemzetközi koordinátorok számára rendezett interkulturális tréningjének zárórendezvényeként május 23-án átadták "Az ELTE legjobb Erasmus+ koordinátora" és "Az Erasmus+ program legdinamikusabban fejlődő kara" díjakat. Idén holtversenyben Szalkai Gábor (Földrajztudományi Központ), Dalnoki Brigitta (ÁJK) és Romanoczki Ildikó (TÓK) kaptak kitüntetést, a karok közül pedig a Természettudományi Kar szerepelt a legjobban.

2018 februárjában az ELTE Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya (ENPO) új pályázattal kereste az egyetem legjobb Erasmus+ koordinátorát és az Erasmus+ program legdinamikusabban fejlődő karát. A kezdeményezés célja, hogy támogassa a karok mobilitáshoz kapcsolódó tevékenységét és az ELTE Erasmus+ koordinációval foglalkozó munkatársait, ezzel is segítve a külföldi ösztöndíj-lehetőségek megismerését és növelve a kiutazó hallgatók számát. A pályázat tavalyi sikerére való tekintettel az ENPO 2019-ben is meghirdette a pályázatot.

A Hallgatói és Oktatói Mobilitási Bizottság (HOMB) döntését követően a díjakat vacsorával egybekötött díjkiosztó ünnepségen Hamar Imre nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes adta át május 23-án a Spoon Hajó Étteremben, ahol az ELTE Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya, valamint az Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet által rendezett interkulturális tréning záróprogramját tartották. 

A karok közül idén a Természettudományi Kar érte el a legjobb eredményt, itt  45%-kal növekedett idén a kiutazó hallgatók száma, ezért ők 3000 euró sikerdíjat vehettek át. Második helyen az Informatikai Kar végzett, amelyik 33%-kal növelte a kiutazó hallgatók számát az Erasmus+-t használva a megelőzés eszközeként egy programban a lemorzsolódás elkerülésére. Elismerésük 2000 euró sikerdíj. A kategória harmadik helyezettje a Állam- és Jogtudományi Kar lett. Szakmai gyakorlati adatbázisának segítségével a kar az egyetem legmagasabb kiutazó szakmai gyakorlatos hallgatói számát produkálja, így rendkívül meghatározó az egyetem Erasmus+ programjában. Nyereményük 1000 euró sikerdíj (kari Erasmus+ szervezési keret-kiegészítés formájában).

"Az ELTE legjobb Erasmus+ koordinátora" kategóriában számos remek pályázat érkezett be, így a három legjobb pályázat beadója megosztott első helyezést kapott. Az ELTE legeredményesebb koordinátorai 2019-ben ennek megfelelően: Szalkai Gábor (Földrajztudományi Központ) kiváló pályázatáért, valamint a Központ Erasmus+ programjában végzett 17 éves munkájáért, Dalnoki Brigitta (ÁJK) kiváló pályázatáért, az Erasmus+ program promóciójában való elkötelezettségéért, valamint a kari nemzetközi szakmai gyakorlati adatbázis vezetésében végzett munkájáért, és Romanoczki Ildikó (TÓK) kiváló pályázatáért, az Erasmus+ program promóciójában való elkötelezettségéért, valamint a kari nemzetköziesítésért végzett munkájáért. A nyertes koordinátorok pénzjutalomban és extra Erasmus+ munkatársi ösztöndíjban részesültek.

Erasmus+ Díjátadó 2019

Erasmus+ Díjátadó 2019

0

/

0

0

/

0