Élet a BEAC csarnokban a korlátozások idején

2020.11.19.
Élet a BEAC csarnokban a korlátozások idején
Az igazolt sportolók edzései és mérkőzései az új járványügyi intézkedések mellett is folytatódhatnak, a szabadidősportok az online térbe költöztek át.

A november 10-én életbe lépett új járványügyi intézkedések a sportvilágot is nagyban érintik, a tavaszi időszaktól eltérően azonban most lehetőséget nyújtanak arra, hogy a versenyengedéllyel rendelkező sportolók részt vegyenek az edzéseken és mérkőzéseken. Továbbra is zavartalanul működnek tehát a kosárlabda, futsal, cheerleading, tollaslabda, röplabda, atlétika, vízilabda, nagypályás labdarúgás, kézilabda, triatlon és muay-thai sportágak igazolt versenyzőinek edzései a BEAC csarnokban.

A BEAC nagypályás labdarúgócsapatai már a hétvégén mérkőzésen vehetnek részt a Pluhár István labdarúgó pályán, a vízlibadázók szintén a győzelemre hajthatnak vasárnap este a Császár- Komjádi Sportuszodában. November második felében a BEAC női NB1 kosárlabda- és férfi futsal csapatunk mérkőzési szintén folytatódnak.

Az egyetemi sportegyesület szabadidősport-jellegű szakosztályai (polefitness, tánc, jóga, airflow, ballansz, karate és erőnléti edzések) átköltöztek az online térbe. Az aerobik szakosztály online óráin hetente több mint 200 fő vesz részt. A BEAC történelmében először online bajnokság is megrendezésre kerül a BEACFOCI szervezésében, melyre Xbox és Playstation csoportokban egyaránt lehet jelentkezni. A kollégiumi és dolgozói edzéseket szintén online tartják meg, utóbbihoz az ELTE munkatársai folyamatosan csatlakozhatnak.

További részletek és a hazai mérkőzések időpontjai a BEAC honlapján olvashatók.