Élethosszig tartó tanulás – felhívás

2016.03.05.
Élethosszig tartó tanulás – felhívás
A MELLearN – Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület 2016. április 21–22. között a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen rendezi meg 12. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciáját „Felsőoktatási kihívások – Alkalmazkodás stratégiai partnerségben” (Challenges to Higher Education – Adaptation in Strategic Partnership) címmel. A tervezett szekciók témakiírásai a MELLearN honlapján olvashatók, a konferenciára magyar és angol nyelvű absztrakttal 2016. március 20-ig lehet jelentkezni.

A kétnapos tanácskozáson a tervek szerint szó lesz a felsőoktatás munkaerőpiaci kapcsolatairól, az egyetemek és a városok együttműködéséről, a vállalati és banki kapcsolatok adta lehetőségekről, valamint a Felsőoktatás Kutatási műhelyek hálózatáról. Utóbbi szekcióban a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem is részt vesz a fejlesztési és együttműködési tapasztalatok megosztásában.

A magyar felsőoktatási intézmények által 2003-ban alapított MELLearN – Felsőoktatási Hálózat az életen át tartó tanulásért Egyesület olyan felsőoktatási lifelong learning hálózat, mely az egész életen át tartó tanulásnak a felsőoktatásra vonatkozó kérdéseit vizsgálja.

MELLearN