Életmód, kultúra és egészség

Életmód, kultúra és egészség
02/19

2020. február 19. 17:00

Csodák Palotája (1036 Budapest, Bécsi út 38–44.)

02/19

2020. február 19. 17:00 -

Csodák Palotája (1036 Budapest, Bécsi út 38–44.)


Bárdos György professor emeritus tart előadást a "CsoPa Café" ismeretterjesztő sorozat keretében. 

Havonta egyszer a kutatóké és a szakembereké a főszerep a Csodák Palotájában. 2020 első négy hónapjában a "CsoPa Café" az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar oktatóit látja vendégül, februárban Bárdos György professor emeritus tart előadást.

Annak ellenére, hogy sokat beszélünk róla, az egészségvédelem még nem része a kultúránknak. Pedig a kultúra arra való, hogy segítsen megoldani azt, amit a törzsfejlődésnek nem sikerült. Megszabja életünk kereteit, de nem mondja meg, hogy mit is csináljunk. Életmódunk része a kapcsolatrendszerünk, a táplálkozásunk, a higiéniánk, a családi helyzetünk, a fizikai aktivitásunk és még sok más. Ha helyes az életmódunk, egészségesek vagyunk. De ha nem, megjelennek a kockázati tényezők, és minél több van belőlük, annál nagyobb a betegség esélye. Az előadás arról szól, hogyan alakíthatjuk ki a megfelelő életmódot, hogyan segíthet bennünket ebben a kultúra, és mennyi ebben a saját felelősségünk.

Bárdos György az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar professor emeritusa, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Az ELTE több doktori iskolája mellett oktat a Színház- és Filmművészeti Egyetem doktori iskolájában is. Fő kutatási területei a viselkedés-élettan, a pszichovegetatív kölcsönhatások, a zsigeri érzékelés, a nem-specifikus egészségproblémák modelljei, a placebohatás, a sport-pszichofiziológia, valamint az egészségnevelés.

További részletek
Facebook