Elhalasztják a 25. ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet

2020.03.20.
Elhalasztják a 25. ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet
A koronavírus-járvány miatt az Eötvös Loránd Egyetem 2021-ben rendezi meg a régió magyar ajkú egyetemi hallgatóinak hagyományos nyári találkozóját.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem legfontosabb társadalmi küldetései között tartja számon, hogy a Kárpát-medence magyar felsőoktatását összetartsa, és találkozási lehetőséget biztosítson a régió magyar ajkú egyetemi hallgatói számára. E célkitűzés jegyében szervezte meg immár huszonnégy alkalommal a Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet, legutóbb 2019-ben, csaknem 200 hallgató részvételével, kilenc szekcióban, Magyarország Kormányának jelentős támogatásával.

A koronavírus-járvány okozta körülmények számos terület mellett a Kárpát-medencei Nyári Egyetem szervezése kapcsán is nehéz döntés elé állították az Egyetemet. A lehetőségeket mérlegelve az ELTE vezetése arra a belátásra jutott, hogy a rendezvényt 2021 nyarára halassza. Az Egyetem vezetői a jelenlegi rendkívüli helyzetben csak így látják teljes mértékben biztosíthatónak a résztvevők egészségének védelmét, amit szervezőként elsődlegesnek tartanak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyeem ezúton is köszöni minden hallgató, oktató és munkatárs folyamatos együttműködését és támogatását.