Elhalasztják az ELTE Budapest Summer University-t

2020.03.25.
Elhalasztják az ELTE Budapest Summer University-t
A koronavírus-járvány miatt az Eötvös Loránd Egyetem legközelebb 2021-ben rendezi meg hagyományos nyári kurzusát nemzetközi hallgatóknak és oktatóknak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem fontos küldetése, hogy megszólítsa a világ különböző pontjain tevékenykedő hallgatókat és kutatókat olyan programokkal, amelyek számukra a magyar kulturális közegbe ágyazott világszínvonalú oktatást biztosítanak, miközben lehetőséget teremtenek kapcsolatépítésre és egymás tudásának, szakterületének megismerésére, összekötésére. E célkitűzés jegyében az Egyetem számos munkatársa segítségével több éve szervezi és koordinálja az ELTE Budapest Summer University nevű egyhetes, angol nyelvű nyári egyetemet.

Az ELTE vezetése a lehetőségeket mérlegelve arra a belátásra jutott, hogy a koronavírusjárvány megjelenése és terjedése, valamint lefutásának előre nem látható időtartama miatt a rendezvényt legközelebb a tervezettnél egy évvel később, 2021 nyarán tartja meg. Az Egyetem vezetői a jelen rendkívüli helyzetben csak így látják teljes mértékben biztosíthatónak a résztvevők egészségének védelmét, amit a szervezők legfontosabb feladatuknak tekintenek.

Ezúton is nagyon köszönjük minden hallgató, oktató és munkatárs folyamatos együttműködését és támogatását!