Elindult az ELTE innovációs podcastsorozata

2022.03.29.
Elindult az ELTE innovációs podcastsorozata
A havonta jelentkező ELTE InnoCream a legújabb kutatásokat mutatja be, arra keresve a választ, hogyan segítik majd a társadalmat és az egyéneket. 

Az ELTE Innovációs Központ podcastsorozatának fókuszában az áll, miként születnek meg és terjednek el az új eszközök és technológiák – azaz, milyen lesz a holnap. Az egyes adások az innovációs világ "krémjébe" kóstolnak bele, hogy ezeket a fejlesztéseket megismertessék a szélesebb közönséggel is. Hiszen ahogy az első epizód címe is jelzi: "Mindannyiunknak köze van az innovációhoz".

A beszélgetésből kiderül, milyen újabb innovációk kötődnek az ELTE-hez, és szó lesz arról is, hogyan segíti az Innovációs Központ ezeknek a fejlesztéseknek a terjesztését. Mennyire technokrata az innováció – lehetnek-e például jogászok vagy bölcsészek is innovátorok? Miként lehet az interdiszciplináris együttműködéseket kiaknázni? Hogyan lehet új tudásból piaci előnyt kovácsolni? Hogyan lehet nyitni a közösségi tudomány felé? Hogyan lehet a társadalommal megismertetni a technológiai eredményeket? Ezekre a kérdésekre válaszolnak a műsor vendégei, Darázs Lénárd, az ELTE általános rektorhelyettese és Magyar Dániel, az ELTE Innovációs Központ igazgatója.

Az epizód az Első Pesti Egyetemi Rádió szakmai támogatásával készült.

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg.