Elkészült a pszichológiai tanácsadás protokollja

2019.07.08.
Elkészült a pszichológiai tanácsadás protokollja
Kissné Viszket Mónika, az ELTE adjunktusa és Mogyorósy Zsuzsanna szakpszichológus hiánypótló könyvét a PPK-n mutatták be.

Az elmúlt években az ELTE PPK tanácsadó szakpszichológus képzés és a Magyar Pszichológiai Társaság Tanácsadás Pszichológiája Szekció célkitűzése lett a pszichológiai tanácsadás protokolljának kidolgozása. Hosszas szakmai előkészítés és közös gondolkodás eredményeként 2019 nyarára Kissné Viszket Mónika adjunktus és Mogyorósy Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológus munkájának eredményeképpen végre elkészült a könyv, és június 24-én az Izabella utcában be is mutatták. 

A pszichológiai tanácsadás szakmai alapprotokollja igyekszik tartalmában áttekinteni a pszichológiai tanácsadás szakmai tevékenységét, szakmai környezetét, áttekintést ad a szakmai és szakmaközi kommunikációról, a tanácsadó szakpszichológus munka támogatását adó esetmegbeszélő/szupervíziós és továbbképzési kérdésekről és a pszichológiai tanácsadás szakmai munka minőségellenőrzésének tapasztalatairól. Fontos szakmai része az alapprotokollnak a pszichológiai szaktanácsadás általános folyamatának bemutatása, a folyamat lépéseinek szakmai kibontása, a használható pszichológiai tanácsadói eszköztár javaslatával, valamint a pszichológiai tanácsadás során szükséges adminisztrációval. A könyv tizenöt fejezetből  áll, megközelítésében a folyamatsztenderdekre fókuszál, vagyis bemenet – folyamat – kimenet modellt követ. Célja segítséget nyújtani ahhoz, hogy a pszichológusi tevékenység rendezettebb legyen mind a szakmai kör, mind a szabályozó testületek számára.

A könyv online megtekinthető az eltereader.hu-n, és megvásárolható az Eötvös-pontban, illetve a webshopban.

Forrás: ELTE PPK