Élményinformatika mindenkinek!

2021.06.04.
Élményinformatika mindenkinek!
Nyilvános kurzust indít az ELTE Informatikai Kara egyetemi és egyetemen kívüli érdeklődőknek a digitális technológia alaposabb megismerésére. Az ingyenes programból különösen sokat profitálhatnak a tanárok. 

A kreatív kihíváson a résztvevők közelebb kerülnek az informatika világához a 21. századi készségeket fejlesztve, megismerkednek a videószerkesztéssel, a 2D animációval, a 3D modellezéssel, az AR, QR, VR élménnyel, a robotikával, a mobilalkalmazásokkal és más eszközökkel, betekintést nyernek a digitális technológiák tanulást segítő módszereibe.

A program elvégzése után

a résztvevők magabiztosabban fognak mozogni a digitális technológia világában

a különböző innovatív eszközök, alkalmazások, appok segítségével, képesek lesznek élményszerű informatikai megoldásokat tervezni, létrehozni. A tanárok élvezetesebbé tehetik a foglalkozásaikat élményalapú tanulási folyamatokkal.

Az ingyenes tanfolyam a közoktatás résztvevőinek, középiskolás dákoknak és tanáraiknak, felsőoktatási munkatársaknak különösen hasznos lehet, de nyitott minden érdeklődő számára. 

A kurzus aszinkron, vagyis saját időbeosztásban és ütemben végezhető el. Pluszként péntek délelőttönként interaktív webináriumokat és aktivitásokat tartanak az ELTE Informatikai Kar T@T Kuckójából, és online konzultációra is lehetőség nyílik a modulok Fórum részében.

A kötelező bemutatkozó és általános élményinformatikai modul elvégzése után különféle modulok közül lehet választani. Egy-egy modul elvégzése kb. 4–6 órát igényel (a tananyag áttekintése kb. egy óra, a gyakorlati munka elvégzéséhez hosszabb időre van szükség). A kurzus bármikor befejezhető a zárómodul elvégzésével és visszajelzés adásával, ami után a résztvevő oklevelet kap.

A program felelőse Turcsányi-Szabó Márta oktatási innovációért felelős dékánhelyettes, facilitátorai Agócs Noémi Bernadett és Gregorics Dóra Viola oktatók, valamint Vincze Dorottya és Tóth Márton Antal hallgatók.

Jelentkezés: 2021. június 10-ig, de a kurzushoz bármikor lehet csatlakozni alapszintű számítógépes tudással és mobilhasználattal.

Regisztráció 
További információk