Előttem az utódom

Előttem az utódom
12/05

2019. december 05. 16:00 - 18:00

ELTE BGGyK (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202.)

12/05

2019. december 05. 16:00 - 18:00

ELTE BGGyK (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202.)


Mesterházi Zsuzsa professor emeritus és Papp Gabriella, a Bárczi új dékánja tart előadást a gyógypedagógia fenntarthatóságáról, a múlt feltáruló bizonyosságairól, a jövő megfejtendő árnyképeiről a Bárczi beszélgetősorozatában.

A "Bárczi-gyógytea" hetedik évében "Előttem az utódom" címmel a Bárczi egyes szakterületeinek neves professzorai tartanak összegző, egyben jövőt kijelölő előadást az általuk felkért „utóddal” közösen.

A hazai gyógypedagógia mai világát is korábbi generációk alapozták meg. Milyen elképzeléseik voltak? Mit szerettek volna tenni a fogyatékos emberekért? Milyen értékeket képviseltek? Miről vitatkoztak? Milyen szakmai meggyőződéseik voltak? Merre jártak a nagyvilágban? Milyen társadalmi elvárásokkal szembesültek? Milyen megoldások mellett foglaltak állást? Mit tettek le az asztalra a gyógypedagógia gyakorlatának és tudományának művelői? Hogyan gondolkodtak a jövőről? Milyen sejtéseik és tanácsaik voltak? Milyen gyógypedagógiai kontinuitást hordoz a kortárs generáció? Melyek a jelenkor kételyei és meggyőződései? Milyen kérdések, sejtések, dilemmák merülnek fel a jövő felé fordulókban? Többek között ezeket a kérdéseket vitatják meg a sorozat következő beszélgetésének résztvevői.

Az esemény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!