ELTE alumnusok a BEAC mini VB mérkőzésein

2018.07.02.
ELTE alumnusok a BEAC mini VB mérkőzésein
Az ELTE BEAC 2018. június 23-24 között a Mérnök utcában mini VB-t rendezett, ahol a világbajnokság meccseit le lehet játszani, női és férfi kategóriában is!

Az idén 120 éves BEAC által június 23-án, illetve 24-én szervezett ELTE-BEAC Mini VB szombati játéknapján minden eddiginél több, összesen 40 csapat mérte össze focitudását. A szombati játéknapjára 40 csapat, a vasárnapi játéknapjára pedig 8 nevezett, ebből összesen 8 csapat az ELTE Alumni színeiben játszott (Horvátország - vegyes ELTE, Lengyelország - vegyes ELTE, Mexikó - TáTK/TTK, Belgium - BTK, Szaud Arábia - TTK,  Svédország -ÁJK, Uruguay - BTK, kiegészülve néhány fiatallal). Az ELTE-BEAC Mini VB nem csak a tanévet, illetve a labdarúgó szezont zárta, hanem itt búcsúztatták el a Mérnök utcai füves pályákat is. 

Az Oroszországi Föderáció nagykövete, Vlagyimir Szergejev védnökségével zajló rendezvény lebonyolítása teljesen illeszkedett a világbajnokságéhoz, így bárki lejátszhatta kedvenc csapatának mérkőzéseit a budapesti mini vb-n. A férfi csapatok mellett természetesen a nőket is várták, ők most is a műfüvön csaptak össze "a világ legjobbja” címért. A nagykövetség képviseletében Abramov Petr és Sidorov Alexey titkár urak vettek részt a kupán, akik természetesen közreműködtek a díjak átadásában is.

A 32 csapatos férfi torna csoportmérkőzései reggeltől egészen 15 óráig tartottak, ahol kialakultak a nyolcaddöntő párosításai. A kiélezett nyolcad- és negyeddöntők után az elődöntők meglepően sima győzelmeket hoztak, hiszen a tornán először rossz teljesítményt nyújtó Tunézián Uruguay probléma nélkül lépett át, Lengyelország gólzáporának szenvedő alanya pedig Dánia volt. A bronzmeccsen az erejével teljesen elkészülő Dánia ismét vereséget szenvedett a jól játszó “afrikai csapat” ellen, a döntőben pedig Uruguay magabiztosan verte a dekoncentrált Lengyeleket, így megérdemelten nyerték meg a világbajnokságot. 

A nyolc csapat részvételével zajló női torna elődöntőjében Argentína 1-0-ra múlta felül a kicsit enerváltan mozgó Spanyolokat, Izland pedig a Horvátokat ütötte ki a döntőből szintén egy szoros 1-0-ás találkozón. A bronzmeccsen Horvátország esélyt sem adott Spanyolországnak és 3-0-ra múlták fölül esélyesebbnek vélt ellenfelüket. A döntő rendkívüli izgalmakat tartogatott, hiszen a több helyzetet kialakító Argentína irányította a mérkőzést, azonban a hajrában Vida góljával egyenlített Izland így következtek a büntetők. Szabó kapus egész tornán ihletett formában védett, amit a döntőre is átmentett, és a büntetőpárbajban mutatott teljesítményének köszönhetően az ELTE-BEAC Futsal csapatának tagjaival felálló Izland nyerte a női VB-t!

Az eseményről készült további képek megtekinthetők az ELTE BEAC honlapján (szombati és vasárnapi mérkőzések) valamint a a BEAC Facebook-oldalán

ELTE Alumni
Facebook

ELTE BEAC miniVB

ELTE BEAC miniVB

0

/

0

0

/

0