ELTE Folyóiratfejlesztési Alap - felhívás

2022.07.27.
ELTE Folyóiratfejlesztési Alap - felhívás
Az Egyetemhez kötődő folyóiratok szeptember 15-ig pályázhatnak 1 és 2 millió forint közötti egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázatot hirdet az Egyetemhez jelentős mértékben kötődő folyóiratok számára a folyóirat fejlesztésének, kiemelten a nemzetközi adatbázisokba (Web of Science és/vagy Scopus) kerülésének támogatására.

A pályázóknak 3, egyenként maximum 1 oldal terjedelmű részből álló anyagot kell benyújtaniuk:

  • A folyóirat eddigi történetének, céljainak és közreműködőinek, szerzői körének rövid bemutatása, ideértve az ELTE-s és a nem ELTE-s állandó közreműködőket, intézményeket, finanszírozókat is;
  • 1 éves terv, amely konkrét vállalásokkal bemutatja, milyen fejlesztéseket terveznek végrehajtani a támogatás egy éve alatt, és az ehhez kapcsolódó költségterv;
  • távlati (3-5 éves) terv, amely a folyóirat hosszabb távú céljait foglalja össze.

A támogatási időszak hossza 1 év, amely nem meghosszabbítható, az el nem költött támogatást vissza kell fizetni. Pályázni bruttó 1 és 2 millió forint közötti egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra lehet, amely összeg személyi és dologi kiadásokra is fordítható. A teljes kiosztható összeg bruttó 20 millió forint. Az esetleges jövő évi kiírásra az idei támogatottaknak is lehetősége lesz újra pályázni.

Támogatott időszak: 2022. október 1. – 2023. szeptember 30.

A pályázati anyagot a Tudománypolitikai Iroda e-mailcímére, a tudomanypolitika@rk.elte.hu címre kell elküldeni „Pályázat a Folyóiratfejlesztési Alap támogatására” tárgyú e-mailben.

Benyújtási határidő: 2022. szeptember 15.
Elbírálási határidő: 2022. szeptember 30.

A részletek a hivatalos kiírásban olvashatók.